Pojačanje!

BIVŠI KOŠARKAŠ PARTIZANA PONOVO U SRBIJI - IGRAĆE ABA LIGU! Katastrofalno počeli, pa doveli strašno pojačanje!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji centar crno-belih Đorđe Gagić ponovo će zaigrati na regionalnim parketima koji su mu dobro poznati, ovog puta u dresu Borca.

Izvor: MN Press

Čačani su rešili da se pojačaju! Nakon katastrofalnog početka sezone, pa tri pobede u poslednjih pet kola u ABA ligi, Borac je našao veoma važno pojačanje za reket. U grad na Moravi stiže Đorđe Gagić (31), nekadašnji košarkaš Partizana i povremeni reprezentativac Srbije!

Iskusni centar dolazi u Borac iz Čačka nakon kratke epizode u Francuskoj, a njegov transfer trebalo bi da donese ogroman kvalitet srpskom timu. Čačani će sa Gagićem u reketu biti mnogo opasniji, a nadaju se u Borcu da će to donete i nekoliko pobeda u nastavku sezone kako bi se izbegla borba za opstanak u regionalnom takmičenju ove sezone. Nema sumnje da bi Gagić, pre svega zbog kvaliteta i iskustva, trebalo da bude jedan od nosilaca igre tima u narednim mečevima. 

Podsećamo, Gagić je tokom mlađih kategorija igrao za FMP, Superfund, Vojvodinu i Crvenu zvezdu, a prvi seniorski tim bio mu je Mornar iz Bara. Usledili su Hemofarm, Partizan, Gazijantep, Brindizi, Tenerife, Cmoki Minsk, Istanbul, Jesilgiresun, ponovo Partizan, Aris, Igokea, Lijetkabelis i ADA u Francuskoj. Ugovor sa tim timom potpisao je u leto 2022. godine, ali će nakon nekoliko meseci promeniti tim.

Takođe, Gagić je bio reprezentativac Srbije na Evropskom prvenstvu 2013. godine, dok je iste godine na Univerzijadi u Kazanju osvojio bronzu sa nacionalnim timom. Što se tiče klupskih trofeja, ima ABA ligu, dve titule i dva Kupa Srbije sa Partizanom, kao i trofej namenjen šampionu Belorusije.