Košarka

EVROLIGA "SAKRILA" MIROTIĆEV KOŠ IZ PIONIRA: Priznala da je Crvena zvezda POKRADENA, a sad se pravi da trojke nije bilo!

Autor Nemanja Stanojčić

Evroliga objavila je 10 najbojlih poteza kola, ali u njima nema onog koji je zaista bio najlepši - trojke Nikole Mirotića protiv Crvene zvezde. Iako

Izvor: Profimedia

Evroliga je objavila najboljih 10 poteza odigranog kola pred Novu godinu, a svi su primetili da na snimku nema trojke Nikole Mirotića protiv Crvene zvezde. Bio je to koš koji je oduzeo crveno-belima veliku pobedu, hitac sa devet metara uz zvuk sirene koji jeste priznat, ali nije trebalo da bude, jer je as Barse pre toga nagazio aut liniju. Priznala je grešku i Evroliga, ali to je mala ili nikakva uteha za srpski tim.

S obzirom na sve navedeno, očigledno je zašto se taj detalj nije našao u ovom izboru, a to ne ublažava krajnje konfuznu situaciju u koju su celo takmičenje dovele sudije koje su loše uradile svoj posao. Svi će se praviti da Mirotićeve trojke nije bilo, pa ona nije ni uvrštena među majstorije u kojima su potezi Filipa Petruševa, Dantea Egzuma, Matijasa Lesora i Miloša Teodosića.

Zakucavanje Petruševa na asistenciju Ognjena Dobrića je na drugom mestu, kucanje Partizanovog heroja protiv Bajerna Dantea Egzuma je na petoj poziciji, asistencija srpskog asa iz Virtusa Miloša Teodosića je osma, a koš uz faul koji je dao centar crno-belih Matijas Lesor na dodavanhje Jama Madara našao se na devetom mestu. Za najatraktivniji je proglašen potez Jakuba Outara. Pogledajte sve te poteze:

Top 10 poteza Evrolige 16. kolo
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

 I pogledajte onaj koji nije u ovih Top 10 - trojku Nikole Mirotića: 

Nikola Mirotić
Izvor: Youtube/Eurohoops TV