Košarka

KALINIĆ PODIGAO RUKE, LOPTA POLETELA, A ONDA - EKSPLOZIJA! Uživajte dok igra VELIKI Ljulj, ovo više nećete viđati!

Autor Mladen Šolak

Još jedna čudesna trojka jednog od najvećih španskih košarkaša u istoriji. I u veteranskim godinama ovaj šut ga ne izdaje! Srbin je našao način da mu se osveti.

Izvor: Twitter/Liga Endesa

Veliki Serhio Ljulj (35) dao je spektakularnu trojku za Real Madrid u novogodišnjem "El Klasiku" protiv Barselone. Ulepšao je svojom "mandarinom" duel najvećih španskih klubova, i to uz zvuk sirene, koja je označila poluvreme čim je lopta prošla kroz obruč - i to bez "koske".

Ljulj je krenuo u akciju u poslednjim trenucima druge četvrtine, srpski as Nikola Kalinić bio je spreman na polovini terena i znao je šta se sprema, kao i trener Barse Šarunas Jasikevičijus, kao i svi u dvorani. Ali od Ljulja nekad zaista nema odbrane. Legendarni as Real Madrida podigao se sa jedne noge na polovini terena, bacio loptu u svom karakterističnom stilu i izazvao eksploziju među navijačima. Pogledajte taj šut - ovakvih neće biti mnogo kada se Ljulj povuče.

Kapiten Reala i njegov tim ipak nisu uspeli da ostvare trijumf, već je Barselona slavila u Madridu 87:78 (28:26, 14:18, 20:13, 25:21). Nikolu Kalinića ovaj potez Ljulja nije poremetio, pa je odigrao sjajan meč, ubacivši devet poena, uz osam skokova, četiri asistencije i najveći indeks korisnosti u svom timu (19). Najviše poena za Barselonu ubacio je bivši plejmejker Reala Niko Laprovitola (19), a pratio ga je Kori Higins sa 18. Jasikevičijusov tim naneo je Realu treći poraz ove sezone i sada su zajedno na vrhu tabele, sa učinkom 11-3.

REAL: Vilijams Gos 5, Dek 8, Tavares 19, Jabusele 14, Musa 14, Kozer 2, Abalde, Hezonja 1, Rodrigez, Poarje 10, Korneli, Ljulj 5.

BARSELONA: Veseli 11, Kalinić 9, Laprovitola 19, Abrines, Higins 18, Da Silva 7, Pauli, Šanli 7, Satoranski 4, Jokubaitis, Mirotić 12, Nadži.