Kakav majstor

VASA MICIĆ UBACIO KIŠU TROJKI, ZBOG OVOGA JE MVP: Efes bio na ivici, a onda je fantastični Srbin sve preokrenuo!

Autor Nikola Lalović

Efesu se smešio poraz na domaćem terenu, ali baš zbog ovakvih utakmica Efes daje milione Vasiliju Miciću.

Izvor: Profimedia

Vasilije Micić je ponovo srušio rivala! Dugo je vodio Asvel u Istanbulu, a kada se lomio meč srpski plejmejker je svojom trojkom sve rešio! Pri rezultatu 69:68 za ekipu Efesa u brzom napadu je košarkaš Srbije uspeo da se oslobodi rivala driblingom, digne se na šut i reši meč!

Pogodio je svoju petu trojku za 72:68, ukrao je Efes loptu u narednom napadu, pogodio u kontri i na kraju je tim Ergina Atamana slavio sa 78:72 i tako konačno posle jako lošeg početka sezone upao u Top 8 Evrolige. 

Vasilije Micić je bio apsolutno prva figura meča sa 22 poena, a pratili su ga Vil Klajburn sa 15 i Rodrig Beboa sa 13 poena, dok je Elajdža Brajant ubacio 10. Sa druge strane Nando De Kolo je počeo jako, pa je stao na samo 12 poena, koliko je imao i Dejvid Lajti, dok su Jusufa Fol i Pjer Džekson brojali do 10.

Na kraju je Asvel ubeležio 11. poraz ove sezone iako su u jednom trenutku imali 11 poena prednosti, a kao i prošle sezone Efes polako diže formu kroz regularni deo sezone i sada se očekuje da napadnu vrh tabele u narednim mesecima.