Evo šta kaže

DA LI KAMPACO OSTAJE U ZVEZDI? ARGENTINAC SE ZVANIČNO OGLASIO: Klub otkrio šta se dešava, Argentinac sve objasnio!

Autor Nikola Lalović

Fakundo Kampaco je poslao jasnu poruku svim klubovima koji su mu davali ponude!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je ušla u "pakleni" januar u kome je čekaju samo derbiji i teški mečevi, a najveći upitnik se postavlja oko statusa Fakunda Kampaca koji čeka dozvolu Evrolige da se registruje! Elitno takmičenje je izdalo suspenziju registrovanja novih igrača crveno-belima do 28. februara, što bi značilo da će Kampaco u Evroligi debitovati tek u martu na meču sa Bajernom iz Minhena.

Već se nekoliko puta oglasio Kampaco o svom statusu, čak je pisao direktno Evroligi i tražio da mu bude dozvoljeno da zaigra, a sada je ponovo pisao na svom tviter profilu,. Ovoga puta je istakao da ostaje u klubu!

"Ostajem u Crvenoj zvezdi, ostajem uz ovaj klub, uz saigrače, navijače i uz ovaj grad. Idemo zajedno u nove pobede. Napred Crvena zvezda", napisao je on. 

Ubrzo se oglasio i klub sa Malog Kalemegdana obraćanjem javnosti u kome se navodi da su brojni evroligaški klubovi slali ponude Kampacu, ali da je Argentinac odlučio da nastavi karijeru u crveno-belom. Takođe se ističe da će klub raditi sve što je u njihovoj moći da omogući Kampacu da zaigra u Evroligi.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da plejmejker našeg tima Fakundo Kampaco ostaje u klubu, čime je pokazao ogromnu lojalnost prema Crvenoj zvezdi i pored ogromnog broja ponuda evroligaških kluba koje je dobio u prethodnih 6 dana! KK Crvena zvezda Meridianbet nastavlja svoju borbu da omogući Fakundu Kampacu da zaigra na utakmicama Evrolige pre izrečene kazne takozvanog „finansijskog panela“ jer tu kaznu smatramo neopravdano visokom, i štetnom za igrača, Crvenu zvezdu pa i samu Evroligu", navodi se u obraćanju KK Crvena zvezda. 

U međuvremenu Crvena zvezda je ostala bez Nikole Topića, mladog plejmejkera koji je otišao na pozajmicu. On je prvo dogovorio odlazak u FMP, ali kada je ABA liga stopirala taj transfer preselio se u redove OKK Beograda.