Košarka

DELIJE ISTAKLE TRANSPARENT, PERO ANTIĆ SE OGLASIO! Napisao jednu reč kada je video poruku sa Zvezdine tribine! (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Makedonska legenda se javila posle podrške navijača Zvezde

Izvor: MN Press

Bivši košarkaš Crvene zvezde dobio je podršku Delija u petak, na utakmici Zvezda - Monako. Pristalice crveno-belih istakle su transparent: "Ne vole te zato što si naš, najbolji je osećaj kad si zvezdaš. Pero Antić". Na taj način, stale su uz njega posle kritika na njegov račun u Skoplju, gde se pojavio na jednoj utakmici u duksu Crvene zvezde. On je to video i podelio fotografiju na Instagramu, uz komentar "Porodica".

Zbog tog duksa, navijačke grupe iz glavnog grada Severne Makedonije, "Komiti" i "Siti park bojsi" vređali su navodno legendarnog košarkaša na društvenim mrežama, porukama da "makedonski hleb jede, a za Zvezdu navija". Nekadašnji igrač crveno-belih, čiji je dres nosio u dva navrata i u njemu završio karijeru, odgovorio im je da može da nosi šta hoće.

"Mogao bih da nosim i duks sa Mesijem! Imam i plavu duksericu. To je oprema koja mi je data iz poslednje sezone koju sam igrao. Nisam išao u kupovinu. Ne pravdam se i ne želim da ovo izgleda kao da se pravdam. Svako može da nosi šta hoće, naravno i ja. Možete i goli, otvorenog uma, zar nismo u 21. veku? I svako navija za svoj klub. Rekao sam i ponoviću da navijam za Crvenu zvezdu, Olimpijakos i Fenerbahče i tako će ostati. Ja sam njihov fan, ne krijem to", rekao je Antić i dodao da je za njega "Makedonija broj jedan".

Pero Antić igrao je za Zvezdu od 2005. do 2007. godine, a karijera mu je doživela vrtoglavi uspon posle Eurobasketa 2011, na kojem je sa reprezentacijom Makedonije igrao u polufinalu. Odmah posle tog turnira zaigrao je za Olimpijakos našeg Dušana Ivkovića i u tom timu osvojio dve titule prvaka Evrope. Potom je otišao u NBA ligu, igrao za Atlantu od 2013. do 2015, nastupao u finalu Istočne konferencije, a onda se vratio u Evropu i osvojio Evroligu i treći put, pod vođstvom Željka Obradovića. U Zvezdu se vratio u leto 2017. iz Istanbula i na Malom Kalemegdanu je završio veliku karijeru.