BUM!

KOŠARKAŠKA BOMBA KAKVU EVROPA NE PAMTI: Bio četiri puta na Ol-staru, igrao za 35 miliona $, sad ide u Evroligu!

Autor Milutin Vujičić

Kemba Voker je navodno nadomak prelaska u Armani.

Izvor: Profimedia

Američki košarkaš Kemba Voker nalazi se na korak od prelaska u Armani, prenosi italijanski list "Gazeta delo Sport" u današnjem izdanju. U pitanj je četvorostruki učesnik Ol-stara, svojevremeno jedan od najboljih bekova sveta, čija karijera je u slobodnom padu i traži novi početak posle otkaza u Dalasu. Čini se da ne želi da čeka novi ugovor u NBA ligi, nego će probati da se okuša "preko okeana" - u Evroligi.

Zanimljivo je da je Fakundo Kampaco, novi košarkaš Crvene zvezde, dobio otkaz u Dalasu baš pošto su Maveriksi angažovali Kembu Vokera, ali neubedljive partije nekadašnjeg uperstara značile su i da ga ni oni neće dugo zadržati. To uglavnom za košarkaše u NBA znači kratkotrajne ugovore, pa je zbog toga Vokeru interesantna Evroliga.

Voker je u NBA ligu stigao 2011. godine kada ga je Šarlot birao kao devetog pika, a u narednih osam sezona bio je najveća zvezda ovog tima. Ambicije se nisu poklopile, želeo je iskorak u karijeri, međutim u Bostonu - koji mu je godišnje plaćao 35 miliona dolara - nije imao ni blizu takav uticaj na igru. Na sve to su se naslonile i povrede, pa je od 2019. godine igrao daleko manje za Nikse lane tek 37 mečeva zbog problema sa kolenom.

Učesnik Ol-stara od 2017. do 2020. godine bi svakako "podigao" igru Armanija pošto se Mesinin tim muči u Evroligi, tako da su do sada "zakucani" za dno tabele sa svega šest pobeda, ali i dalje su u igri za plej-of kao i sve ekipe.

Pregovori su u poodmakloj fazi i videćemo da li će Armani dobiti novu zvezdu, bez ikakve sumnje jedno od najzvučnijih pojačanja u istoriji Evrolige. Koliko god da Kemba "nije onaj stari", što je pokazao u devet mečeva za dalas (osam poena, šut 42%), jasno je da će praviti ogromnu razliku na "starom kontinentu".