Košarka

POSLE SAGE, ZVEZDIN BISER ZAIGRAO KOD PARTIZANOVOG ASA: Nikola konačno dočekao teren i odmah pokazao šta zna (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Pozajmljeni košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić odlično igrao na debiju za OKK Beograd

Izvor: MN Press

Mladi košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić debitovao je za svoj novi tim, OKK Beograd, posle mnogo komplikacija, kazne ABA lige i strepnje crveno-belih da bi Evroliga mogla da ih kazni jer je sedeo na klupi protiv Valensije. Ipak, od toga neće biti ništa, a kada se sve "sleglo", sin legende crveno-belih Milenka Topića zaigrao je za svoj novi tim - OKK Beograd. I zaigrao je odlično.

Visoki plejmejker postigao je 20 poena protiv Dunava iz Starih Banovaca, a njegov OKK ostvario je ubedljivu pobedu u tom meču (108:74). Nikola je promašio samo dva šuta iz igre, a trojke je šutirao 4/5 i pokazao da dani neizvesnosti oko toga gde će nastaviti sezonu nisu negativno uticali na njegovu koncentraciju. U OKK Beogradu njegov trener je nekadašnji as Partizana, Vule Avdalović.

Nikola je ovu sezonu počeo u Zvezdi, nastupajući i u Evroligi, a uz to je igrao i na dvojnoj registraciji za Slodes. Početkom januara na Malom Kalemegdanu su ga poslali u FMP na pozajmicu, ali je ABA liga to stopirala i zabranila mu nastup u regionalnom takmičenju zbog administrativnog previda pri njegovoj pozajmici. Posle toga, Topić je prešao u tim za koji će imati pravo da igra do kraja sezone i u njemu će očigledno imati dovoljno prostora da nastavi da gradi svoj talenat.

Izvor: MN Press