Košarka

NI ZVEZDA, NI PARTIZAN, VEĆ OVAJ KLUB: Otkriveno kome Evroliga daje TROGODIŠNJU pozivnicu!

Autor Mladen Šolak

Bez obzira na rezultate, igraće najjače takmičenje do 2026?

Izvor: MN Press

Crvena zvezda i Partizan pobeđuju u Evroligi i nadaju se garantovanom mestu u narednim sezonama, ali stigao je još jedan signal da to neće uskoro dobiti. Posle nagoveštaja da je spreman ugovor za Monako, pojavila se informacija da bi trogodišnju vajld-kard pozivnicu mogao da dobije Virtus.

Prema informacijama portala "Pianeta Basket", nekadašnji šampion Evrope želi da se plasira u plej-ofu, ali je očekivano da svakako ostane u Evroligi. U ovom trenutku, tim za koji nastupa naš Miloš Teodosić zauzima 12. mesto na tabeli, sa skorom 8-11 i dve pobede je ispod "crte" koja deli timove koji će u plej-of od onih koji će završiti u ligaškom takmičenju.

Italijanski velikan je u poslednje dve utakmice izgubio kod kuće od Žalgirisa i Olimpijakosa, a prethodno je ostvario nekoliko velikih pobeda, poput one nad Barselonom u gostima, Fenerbahčeom kod kuće... Takođe, Teo i ekipa rušili su u gostima i Armani i Real u Madridu mada je bilo i teških poraza, poput onog od Partizana, koji ih je u Beogradu demolirao skoro 30 poena razlike (90:62).

Ako se obistini najava da će Virtus dobiti višegodišnji vajld-kard, Italija će definitivno dobiti dva stalna učesnika najjačeg takmičenja, jer je Armani vlasnik ugovora i jedan je od 13 vlasnika takmičenja.