REAGOVAO

DAJ UĆUTI, JE**TE! KOŠARKAŠ ZVEZDE POBESNEO: Litvanski novinar pisao o Kampacu, a Martin mu odgovorio!

Autor Milutin Vujičić

Hasan Martin reagovao je zbog toga što je jedno novinaru zasmetala podrška Fakundu Kampacu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je dobila zabranu registracije novih igrača u Evroligi, odbijena je njihova žalba i kako sada stvari stoje argentinski plejmejker Fakundo Kampaco sve do 1. marta neće moći da igra u najjačem takmičenju u dresu crveno-belih. Već je poznato da to znači da će propustiti još šest važnih utakmica pošto je Maršal Glikman najavio da klub neće biti "amnestiran", pa tako plodom nije urodila ni simpatična akcija košarkaša crveno-belih.

Sve je počelo tvitom Nemanje Nedovića, a nastavilo se kampanjom #FreeFacu (Oslobodite Kampaca prim. aut.) na društvenim mrežama, a ovu poruku smo viđali i na majicama Crvene zvezde u Evroligi. Ipak, ima i onih kojima se to ne sviđa...

Tako je litvanski sportski komentator Ritis Visniauskas, i to uoči meča Crvene zvezde i Žalgirisa u Kaunasu (petak, 19.30), napisao da mu je već "muka" zbog podrške Argentincu svuda na internetu: "Postaje neprijatno zbog ovog pokreta #FreeFacu na društvenim mrežama Evrolige. Čovek nije politički zatvorenik, nego dobro plaćeni košarkaš koji jednostavno mora da sačeka do određenog datuma da bi igrao".

Mnogi navijači Crvene zvezde odgovorili su mu na to, ali zanimljivo je da se javio i košarkaš Hasan Martin, koji trenutno ne igra zbog povrede i zajedno sa Kampacom gleda sa strane utakmice u Evroligi. Snažni centar je samo okačio snimak na kome je i psovka: "Daj ućuti je**te". U međuvremenu, Hasan Martin je obrisao ovaj tvit, a "Basket news" zahteva istragu.

Izvor: Twitter/Screenshot

Za sada nije poznato da li će košarkaši Crvene zvezde nastaviti da nose majice podrške Fakundu Kampacu pošto je prvi čovek kluba Nebojša Čović najavio da se klub neće žaliti na presudu Suda za sportsku arbitražu u Lozani.