Košarka

JEDAN SMO TIM U ARENI, A DRUGI NA GOSTOVANJIMA! Mića Berić: Pokazalo se ko je ubedljivo NAJVAŽNIJI igrač Partizana

Autor Mladen Šolak

Legenda kluba o porazu Partizana od Valensije

Izvor: MN Press/Sport Klub/screenshot

Partizan je doživeo poraz na gostovanju Valensiji u Španiji, a bivši kapiten i funkcioner crno-belih Miroslav Mića Berić rekao je posle utakmice za "Sport klub" da je potrebno da ekipa počne da pobeđuje u gostima da bi se aktivno borila za plej-of. Trenutni evroligaški skor crno-belih u gostima je 2-8. "Jednostavno, jedan smo tim u Areni, jedan smo tim na gostovanjima i to mi smeta polako. Ako pričamo da svi želimo i nadamo se tom plej-of, teško je to osvariti bez pobede na gostujućim terenima. Bio sam optimista pred ovaj meč, otišli smo u dobrom ritmu, atmosferi, formi, ali nekako smo se ugasili, nismo imali našu energiju prepoznatljivu", rekao je Berić posle utakmice.

Takođe, on je rekao da je izostanak Matijasa Lesora iz završnice zbog pet ličnih grešaka bio očigledna slabost crno-belih. Nazvao ga je najvažnijim igračem ekipe Željka Obradovića. "Brzi faulovi Lesora su bili problem, pokazalo se da nam je on ubedljivo naš najbitniji igrač i kad nema Lesora na parketu, nismo pravi tim. To se pokazalo i ispod koša, Dubljević je davao lake poene, posle ofanzivnog skoka. Četiri puta smo u završnici primali po tri poena. Jako bole vraćene trojke. I u prvom meču nas je Valensija nadigrala u skoku, imali su za danas 10 skokova više. Kad Lesor nije na parketu, nemamo čvrstinu i agresivno. Šteta...", dodao je nekada sjajni evroligaški šuter.

Komentarišući meč, on je rekao da Partizan nije odigrao onako kako je potrebno za pobedu u gostima u Evroligi. "Priželjkivali smo da onako otvorimo utakmicu, ali posle toga dogodio se neshvatljiv pad. Na minut do kraja druge četvrtine bilo je 'plus 16', to su trenuci kad ne očekuješ da mogu da odu na toliku razliku. Delovalo je na početku da je to dobra utakmica, ali onda je usledilo par 'žutih minuta', gde ništa nije funkcionisalo. One dve trojke Uroša Trifunovića su mi dale nadu da možemo da se vratimo, jer Valensija nije tim koji zna i može da sačuva toliku prednost. Nismo iskoristili njihov veliki pad u igri, nije bilo energije, gubili su lopte, videli smo da je Panter izgubio živu loptu na polaganju na četiri razlike, to je koš za 'minus 2'. Posle toga su ušli u seriju, klackalo se tako, nudili su se, ali nismo odigrali završnicu kako moramo da bismo dobili na gostovanjima".

Partizan posle 20 odigranih kola ima skor 9-11 i u četvrtak uveče je 12. na tabeli, dok je Valensija 11, sa učinkom 10-10. Narednu utakmicu u Evroligi ekipa Željka Obradovića odigraće protiv Crvene zvezde u "Pioniru" u petak, 27. januar.