Otvoreno!

"NEVEROVATNO KAKO JE ZVEZDA POTPISALA KAMPACA!" Direktor Partizana pričao o Fakundu, pa pomenuo i Miloša Teodosića!

Autor Dušan Ninković

Gostovanje sportskog direktora Partizana moglo bi da izazove mnogo reakcija u regionalnoj košarci.

Izvor: MN Press

Pred košarkašima Crvene zvezde i Partizana nalazi se drugi evroligaški derbi, a meč koji će u petak uveče biti na programu u hali "Aleksandar Nikolić" može da bude i presudan za plasman u plej-of na kraju ligaškog dela sezone. Samo nekoliko dana pred taj meč sportski direktor Partizana Zoran Savić gostovao je u italijanskom podkastu "Sportklub" i tamo pomenuo Fakunda Kampaca, neregistrovano pojačanje crveno-belih.

Argentinac je već nekoliko nedelja u Beogradu, ali nema pravo da igra Evroligu u dresu Crvene zvezde. Neće biti na parketu ni protiv Partizana u petak, što bi moglo da bude veoma bitno za crno-bele. Direktor Partizana prokomentarisao je Argentinca i finansijsku situaciju Zvezde tokom ovog gostovanja.

"Promenili su dosta igrača, drugi će se menjati. Našli su finansije, i dalje mi izgleda neverovatno kako su mogli da potpišu Kampaca", istakao je Zoran Savić, nekada veoma trofejni košarkaš. On ovog puta nije mnogo reči trošio na predstojeći duel, kao i na odnose sa crveno-belima, već se ubrzo okrenuo ka potpuno drugoj temi.

Italijane je zanimalo njegovo mišljenje o Milošu Teodosiću, koji već godinama uspešno nosi dres Virtusa iz Bolonje. Savić je svojevremeno igrao baš u Bolonji, a sada je hvalio organizatora igre iz Valjeva, kojeg bi voleo da vidi u nekom svom klubu.

"Miloš Teodosić ima neverovatnu viziju na parketu, razume šta se dešava na terenu čak i pre nego što se stvari dogode. Ne možete od njega da tražite da igra presing po celom terenu i da pogađa najbitnije šuteve u isto vreme. Ima neke greške, ali kada je najbitnije, on pogađa. Skariolo ga koristi vrlo dobro, daje mu odmor, tako da čuva svežim za finiš sezone. Doveo bih ga u tim koji vodim, volim igrače koji obožavaju da igraju košarku. Mnogi samo trče i skaču, on razume igru, čak i kada izgleda kao da se tek sada probudio. Može da ubaci 30 poena, ali i da promeni utakmicu u dva poteza", ispričao je sportski direktor Partizana.

Italijane je zanimalo i kako bi uporedio Teodosića i Antoana Rigodoa, sa kojim je svojevremeno igrao upravo u Virtusu. "Ne znam. Rigodo je bio manje talentovan, ali imao je veći kontinuitet. Uvek ste znali šta od njega možete da očekujete. Mnogo mi se sviđao kao igrač, bio je kompletan".