Košarka

ŠOK U EVROLIGI - POZNATI AMERIKANAC SUSPENDOVAN! Nije bio pozitivan na anti-doping testu, ali...

Autor Mladen Šolak

Klub se oglasio povodom suspenzije ugovora Pijerije Henrija

Izvor: MN Press

Košarkaš BaskonijePijerija Henri (30) suspendovan je nakon anti-doping testa na kojem, kako je zvanično navedeno, "nije dobio pozitivan nalaz". Klub i igrač oglasili su se u sredu uveče saopštenjem: "Prilikom rutinskog anti-doping testa u organizaciji FIBA zvaničnika, FIBA je odlučila da pokrene postupak u vezi sa igračem i da privremenu suspenziju njegove licence do rešavanja slučaja", objavio je klub.

"I podneseni dosije i dogovorena suspenzija ne proizilaze iz činjenice da je igrač dobio pozitivan rezultat na anti-doping kontroli na nedozvoljene supstance, već je u pitanju proceduralna stvar. S obzirom na to da će privremena suspenzija biti na snazi dok njegov dosije ne bude dovršen, Baskonija i Pijerija Henri saglasili su se da privremeno suspenduju njegovog ugovor do zaključenja ovog postupka i dok navedena suspenzija traje, uzdajući se u brzo i zadovoljavajuće rešenje u najkraćem mogućem roku. Sve novosti o njemu biće blagovremeno objavljene", navedeno je u poruci na klupskom sajtu.

Henri potpisao za Baskoniju u oktobru prošle godine, čime je započeo svoj drugi mandat u klubu. Tokom prethodnog, od 2019. do 2021. godine, bio je šampion ACB lige pod vođstvom sadašnjeg trenera Crvene zvezde Duška Ivanovića, a igrama se nametnuo Fenerbahčeu, za koji je nastupao prošle sezone i sa kojim je takođe bio prvak Turske.

Ove sezone Henri je postizao po 9,9 poena za Baskoniju uz 6,2 asistencije, a igrao je u proseku 24 minuta za ekipu koja je jedno od najprijatnijih iznenađenja takmičenja i trenutno ima skor 11-9.