Bravo naši!

BOGDAN DAVAO TROJKE, A MOMAK SA KOSOVA UPISAO DABL-DABL: Hoksi sa Bogdanom jure ka plejofu, a Deni ima novu ulogu!

Autor Nikola Lalović

Bogdan Bogdanović je imao sjajan meč, a Deni Avdija se sprema za mnogo veću ulogu u ekipi Vašingtona!

Izvor: Profimedia

Bogdan Bogdanović i Atlanta su sve bolji! Iako nije tim Hoksa na najbolji način počeo sezonu, sa povratkom srpskog reprezentativca na teren zaigrali su mnogo bolje i zaređali pobede. Sada su savladali Oklahomu 137:132 i tako nastavili da se penju na tabeli, pa su sada osmi na Istoku i jure ka mestu u plejofu.

Oklahoma je bila bez povređenog Alekseja Pokuševskog, a Bogdanović je Tandere mučio pre svega šutem za tri i na kraju je ubacio 20 poena uz po četiri skoka i asistencije. Od njega su u sastavu pobedničkog tima efikasniji bili samo Tre Jang sa 3 i Dežonte Marej koji je ubacio 21 poen, ali treba napomenuti i Džona Kolinsa sa 19 poena i 10 skokova

Sa druge strane po običaju najubojitiji je bio Šej Gildžus Aleksander sa 36 poena, dok je Džejlen Vilijams imao 26, a Džoš Gidi 16. 

 Na meču Hjustona i Vašingtona nismo videli Bobana Marjanovića na terenu, ali smo videli Denija Avdiju! Trejdovan je Rui Hačimura u Lejkerse i sada se do kraja sezone očekuje mnogo više minuta sa momka sa Kosova, a naš Deni je u pobedi 108:103 nad Rokitsima upisao dabl-dabl.

Imao je 10 poena i 10 skokova uz četiri asistencije na ovom meču, a pobedu Vašingtonu doneo je neverovatni Kajl Kuzma sa 33 poena i 9 skokova.  

Denver Nagetsi su odigrali svoj meč bez Nikole Jokića i izgubili od Milvokija sa pristojnih 107:99, s obzirom na to ko im je sve nedostajao. Tim je izašao na teren ne samo bez dvostrukog MVP-a NBA lige, već tu nije bilo ni Džamala Mareja, Kevina Koldvela Poupa i Majkla Portera juniora. 

Janis Adetokumbo je tako oslabljenim Nagetsima ubacio 33 poena i upisao još jedan trijumf, dok je sa druge strane najbolji bio Eron Gordon sa 26 poena i 14 skokova. Nekadašnji košarkaš Mege Vlatko Čančar ubacio je 9 poena uz četiri skoka i tri asistencije.