Derbi!

ŽELJKO SPREMIO PARTIZAN, PA POMENUO ZVEZDINE NAVIJAČE: Obradović najavio DERBI u Evroligi - "To daje draž!"

Autor Dušan Ninković

Trener Partizana u razgovoru sa medijima istakao na čemu je njegov tim radio, ali i o čemu ne želi da priča pred ovako važan susret.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana pripremaju se za 21. kolo Evrolige, a baš u toj rundi sledi im jedan od najtežih izazova. Po prvi put u elitnom evropskom takmičenju gostovaće na drugom kraju grada, pošto je za petak zakazan okršaj crno-belih i Crvene zvezde. Utiske pred meč protiv najvećeg rivala izneo je Željko Obradović, koji je dobro pripremio svoj tim za ovu utakmicu.

Trofejni trener danas je u razgovoru sa medijima otkrio na čemu su to crno-beli radili prethodnih dana i kako su se pripremali za meč protiv Zvezde u Evroligi, jednu od utakmica koje bi timovima mogle da budu ključne u borbi za plej-of. Trrenutno su oba srpska kluba blizu pozicija koje vode u doigravanje, pa san o nokaut fazi postoji. Ali, da bi Partizan mogao da razmišlja o tome, mora da bude bolji...

"Da popravimo stvari koje nisu valjale u prvoj utakmici, koja je završena šutem u poslednjoj sekundi. Znači da smo neke stvari smo radili dobro, ali nije bilo dovoljno. Pokušaćemo da u odnosu na igru Crvene zvezde prilagodimo sebe i odigramo bolju utakmicu. Svi igrači su zdravi i spremni. Trebalo bi mi malo više vremena da kažem sve na čemu smo radili. Od načina odbrane, njihovog skoka u napadu, tranzicije, kreatora, njihovih mana u odbrani... Svi detalji su važni. Treba da igramo kompletno, utakmicu od 40 minuta, da bismo pobedili. Atmosfera je super, gde god da se igra. Navijači Zvezde prave sjajnu atmosferu, to je nešto najlepše na derbiju. Bilo je lepo što su navijači Zvezde bili na prvom derbiju, to daje dodatnu draž derbiju. I neka pobedi bolji", rekao je Obradović.

Tokom obraćanja medijima Željko Obradović je dobio i jedno pitanje stranog novinara o Žalgirisu i situaciji u kojoj se nalazi litvanski tim, ali u ovom trenutku nije mogao da razmišlja o tome. "Izvini što te prekidam, ovde smo da govorimo o utakmici Partizana i Crvene zvezde. Nisam spreman da govorim o nečemu drugom sada. Ako budeš želeo, možemo kasnije da pričamo o tome", rekao je trener crno-belih i završio razgovor na ovu temu.

Podsećamo, drugi evroligaški derbi igra se u hali "Aleksandar Nikolić" u petak od 19:00 časova. Crvena zvezda ovaj susret dočekuje na poziciji 10 uz skor 10-10, dok je Partizan trenutno 12. u Evroligi uz učinak 9-11. Podsećamo, Crvena zvezda je prvi susret rešila u svoju korist (76:73) trojkom Nemanje Nedovića u poslednjim sekundama meča, nakon sjajne asistencije Luke Vildoze koji je krenuo u prodor i zatim izbacio pas u ćošak pored Partizanove klupe.