SPEKTAKL U NAJAVI

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O DERBIJU ZVEZDE I PARTIZANA: Kad se igra, gde je prenos, ko sudi i šta kaže tabela Evrolige!

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda dočekuje Partizan u drugom ovosezonskom evroligaškom derbiju. Meč se igra u Pioniru.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda protiv Partizana, druga epizoda u Evroligi. Prvi meč dva najveća srpska tima dobili su crveno-beli trojkom Nemanje Nedovića u poslednjim sekundama, drugi se igra u "Pioniru". Sa jedne strane Duško Ivanović, sa druge Željko Obradović. Dvojica iskusnih stručnjaka predvodiće svoje timove u meču 21. kola elitnog takmičenja. I jedni i drugi žele pobedu, dobro znaju koliko je ovaj meč važan, posebno zbog šansi za plasman među osam najboljih timova u Evroligi. Ovako su treneri najavili ovaj meč.

"Ne razmišljamo o tabeli, gledamo na ovo kao na još jedan meč, želimo pobedu, ali hoću i da moji igrači uživaju. Posle meča u Areni pohvalio sam navijače Partizana, bili su dobri, atmosfera je bila sportska. Mislim da su naši bojli i to bi trebalo da pokažu", rekao je Ivanović.

"Potrebno je da popravimo stvari koje nisu valjale u prvoj utakmici, svi detalji su važni, treba da igramo meč od 40 minuta da bismo pobedili. Atmosfera je super, gde god da se igra, navijači Zvezde prave sjajnu atmosferu i to je nešto najlepše na derbiju, uvek je lepo kada su navijači oba tima na derbiju, to daje dodatnu draž. Neka bolji pobedi", poručio je Obradović.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

KAD SE IGRA I GDE JE PRENOS?

Meč Crvene zvezde i Partizana igra se u "Pioniru" od 19 časova u okviru 21. kola Evrolige. Prenos je na Sportklubu, a kao i uvek tekstualni prens meča možete da pratite i na MONDU. Ovako je to izgledalo na prethodnom evroligaškom derbiju:

KO SUDI?

Fernando Roča i Ognjen Dobrić
Izvor: MN Press

Evroliga je za ovaj meč odredila trojicu sudija, u pitanju su Boris Rižik (Ukrajina), Fernando Roča (Portugal) i Olegs Latiševs (Letonija).

NAVIJAČI

Izvor: MN Press

Očekuje se da će i na drugom evroligaškom derbiju biti navijača oba kluba. Tako je bilo u "Areni" i trebalo bi tako da bude i u "Pioniru". Treneri Ivanović i Obradović su pričali o tome i naglasili da tako nešto "daje dodatnu draž derbiju."

TABELA EVROLIGE

Izvor: MN Press

Ova utakmica ima dodatni značaj i kada je tabela Evrolige u pitanju. Prvenstveno zbog borbe za plasman među najbojlih 8. Zvezda je trenutno na skoru 10-10, dok je Partizan na 9-11. Ovakav skor je svakako i motiv više za oba tima pred nastavak takmičenja. Primera radi, šestoplasirani Žalgiris je na 12-9.