Košarka

GRK ODUŠEVLJEN DERBIJEM - OSTAĆE ZAPISANO U ISTORIJI! Jedan detalj ga je iznenadio: "Ljudi, koliko mi zaostajemo"

Autor Nemanja Stanojčić

Grčki novinar Haris Stavro oduševljen je načinom na koji su oba evroligaška derbija bila organizovana i kako su se ponašali navijači.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda i Partizan odigrali su dva derbija u Evroligi ove sezone, na taj način ispisali su istoriju. Po prvi put u najjačem evropskom takmičenju su večiti rivali odmerili snage. Prvi duel u "Areni" dobili su crveno-beli trojkom Nemanje Nedovića, drugi u "Pioniru" dobili su crno-beli sjajnom partijom Zeka Ledeja. Ispit su položili i navijači, pošto su pristalice oba tima bile na oba derbija.

Taj detalj oduševio je i strane novinare, posebno Grka Harisa Stavroa. Urednik tamošnjeg portala "Sport24" gledao je oba derbija i uporedio je sve to sa duelima Olimpijakosa i Panatinaikosa. Ostao je bez reči kada je video kako je sve to proteklo, posebno iz ugla navijača koji su pružali podršku i jednima i drugima na oba meča. Podelio je svoje utiske na društvenim mrežama.

"U istoriji će biti zabeleženo da su Srbi briljantno organizovali dva meča sa navijačima oba tima. Dobra saradnja, bez ubacivanja predmeta na tere, bez haosa i sa publikom koja je pružala podršku i timu koji je pobedio i timu koj ije izgubio. Mi smo, nažalost, mnogo daleko od toga, zaostajemo", napisao je Stavrou. Pogledajte i kako je to izgledalo u Pioniru: