Košarka

NE MOŽEMO NIŠTA, SAMO DA SLUŠAMO ŠTA SE ONI DOGOVORE! Borac ljut na ABA ligu: Čekamo 3 godine, previđate ključnu stvar!

Autor Nikola Lalović

Predsednik Borca iz Čačka bio je jako oštar u svom obraćanju na vandrednoj konferenciji za štampu i izneo je niz zamerki na rad ABA lige.

Izvor: MN Press

Borac iz Čačka je održao vanrednu konferenciju za medije povodom meča ABA lige sa Cibonom koji je pomeren za 24 časa zbog toga što Čačani nisu imali dovoljno zdravih igrača za odigravanje ovog meča. Na kraju obraćanaja predsednika kluba Predraga Pantovića novinare je zanimalo kakvo je njegovo mišljenje o tome što su neke ranije utakmice u ABA ligi mnogo lakše pomerane upravo zbog sličnih problema. 

Nije puno heo o tome Pantović, ali je istakao da mu nije jasno zašto Borac dobija ravnopravan položaj u ABA ligi ni nakon tri godine igranja u njoj. 

"Znate, nikada nije dobar argument kako neki mogu, a mi ne možemo. Jednostavno se jako osećam loše u svemu ovome. Treću godinu igramo ovu ligu, to smo osvojili na terenu. KK Borac je 23 godine bio član ABA 1 lige, koja se tada zvala Prva liga Jugoslavije. Po večnoj listi koja je objavljena mi smo deseti najuspešniji klub svih vremena bivše Jugoslavije", rekao je on pa nastavio:

"Mi nismo ušli u vlasništvo ABA lige. Po propisima klubovi su vlasnici ABA lige, mi je tri godine igramo i još nismo ušli u vlasničke papire. To je jako ružno. Mi samim tim nismo u poziciji da učestvujemo u donošenju odluka ABA lige, možemo samo da isključimo mikrofon i da slušamo šta oni pričaju, ako nam dozvole, ako nam pošalju link kad imaju sastanak preko "Zuma". Ne znam šta da vam kažem", istakao je on. 

Ipak, na kraju se vratio na situaciju vezanu za utakmicu sa Cibonom koja je bila zakazana za ponedeljak u 18 časova, a pomerena je samo dva sata pre toga.

"To uopšte nije važno, ja pitam zašto smo doveli ceo grad u situaciju da ne znaju da li se igra utakmica. Mi smo zvali igrače da dođu, sve koji su zdavi, da se skinu, ali delegat ne bi dozvolio da se odigra utakmica jer nema osnov za igru. Ja ne razumem zašto se ovo desilo, zato sam napravio skandal. Mi smo potcenili svoju publiku. Zbog čega su terali ove ljude iz Cibone da dolaze, zašto su terali sudije da dođu?"

Na kraju je podsetio i na slučaj vređanja igrača Borca u Zadru, kada su na meti bili Sava Lešić i Đorđe Gagić. 

"Nije prvi put. Neposredno pred ovu konferenciju smo dobili dopis o odluci drugostepenog organa na žalbu o Đorđu Gagiću ali ja hoću da pričam o tome posebno. Ne razumem način donođenja odluke, ne razumem odluku i ne razumem previđanje nekih ključnih stvari koje su se tamo desili. O tome ćemo napraviti posebnu konferenciju", završio je svoje obraćanje Pantović.