ČESTITKE

LEBRON NAJBOLJI U ISTORIJI! "Kralj" srušio rekord koji Džordan NIJE MOGAO, odmah mu se javio i Bogdan!

Autor Milutin Vujičić

Bilo je pitanje trenutka kada će Lebron Džejms, koji je od 2003. godine u NBA ligi, srušiti ovaj rekord.

Izvor: Profimedia

Lebron Džejms postao je prethodne noći najbolji strelac u istoriji NBA lige oborivši rekord za koji se mislilo da nikad neće "pasti". Legendarni Karim Abdul-Džabar "držao" ga je još od kraja osamdesetih, da bi Lebron Džejms uspeo da ga nadmaši i postigne i više od 38.387 poena. Uspeo je "fejdavejom" na 10,7 sekundi do kraja treće deonice protiv Oklahome, nakon čega je čitavala hala ustala na noge i aplaudirala mu zbog neverovatnog uspeha.

Uspeh je utoliko veći ako se zna da je Abdul-Džabaru trebalo 160 utakmica više za sličan broj poena, dok će "Kralja" posebno radovati što je uspeo da sruši rekord kome Majkl Džordan nije uspeo ni da se približi, pošto je postigao oko ~ 6.000 poena manje za vreme svoje karijere u NBA. Ali, i dalje drži karijerni prosek od 30,1 poena.

Interesantno je da je Bogdan Bogdanović bio među prvima koji je čestitao Lebronu Džejmsu, i to odmah pošto je ubacio 22 poena u porazu Atlante protiv Nju Orleansa (116:107): "Čestitke Lebronu Džejmsu na tome što je postao najbolji strelac u istoriji NBA! Istinski šampion, neverovatan takmičar. Poštovanje!", napisao je srpski košarkaš koji je odrastao gledajući "Kralja", s tim da je mnogo puta isticao da je najviše uživao gledajući Kobija Brajanta.


Džejms je na kraju meč završio sa 38 poena i jasno je da će njegov rekord samo nastaviti da raste i "probiće" i granicu od 40.000 poena, međutim Lejkersima ne ide, pa ne ide. Oklahoma je "upropastila" Džejmsovo slavlje pošto je na gostovanju došla do pobede od 133:130. Za ostavljanje tima iz Los Anđelesa na tek 13. mestu Zapada.

Podsetimo, prethodne noći na teren je izlazio i Nikola Jokić i kratko vreme na parketu bilo mu je dovoljno da Denver povede do ubedljive pobede i da na sve to dođe do još jednog trip-dabla.