Košarka

DA LI ĆE JOKIĆ DOBITI POMOĆ? IPAK NIJE KRAJ! Denver sprema BOMBU u poslednjem trenutku - svi pričaju o ova 4 imena!

Autor Mladen Šolak

Rok za trejdove je prošao, ali Denver Nagetsi i dalje bi mogli da dovedu pojačanje tamo gde im "gori". Ovo su opcije za tim Nikole Jokića.

Izvor: Profimedia

Denver Nagetsi nisu bili previše aktivni ni u juče završenom "prelaznom roku", jer su doveli samo rezervnog centra Los Anđeles Lejkersa Tomasa Brajanta, a poslali su u Los Anđeles dvojicu igrača. Dok je Devon Rid završio u Lejkersima, Bouns Hajlend prešao je u Kliperse, što je rastužilo mnoge navijače u Koloradu.

Ipak, jasno je da su Denveru i dalje preko potrebna pojačanja - i kada su u pitanju visoki igrači koji bi ušli sa klupe da zamene Nikolu Jokića, Erona Gordona, pa i Majkl Porter-Džuniora, ali isto tako je očigledno da fali "dubine" i kada su u pitanju niže pozicije.

Startni plejmejker i najbolji igrač uz Jokića, Džamal Marej, propustio je u četvrtak treću uzastopnu utakmici zbog upale kolena i sigurno je da to neće biti poslednja slična pauza, na kakvim je često nakon dugog i bolnog oporavka od katastrofalne povrede kolena. Izuzev njega, trener Majkl Meloun ima na raspolaganju Brusa Brauna kome uloga organizatora igre nije osnovna, a tu je i Iš Smit, veteran koji u Denveru igra za 13 NBA tim, ali ne bi trebalo očekivati da ponese previše važnu ulogu.

Zbog toga se očekuje da Denver i dalje bude na tržištu igrača jer će moći da dovede one koji budu spremni da se odreknu dela garantovane plate da bi postali "slobodni agenti". "Denver post" saznaje da je želja Nagetsa iskusni plejmejker Redži Džekson (32 godine, 188 centimetara), koji je prethodne četiri sezone igrao za Kliperse, a ove zime je prešao u Šarlot. Prethodno je dugo igrao za Detroit i Oklahomu, skoro 10 godina. Džekson je ove sezone prosečno postizao po 10,9 poena za 26 minua na parketu.

Među navijačima će svakako mnogo zvučnije odjeknuti mogućnost da u Denveru završi Rasel Vestbruk (34), nekadašnji MVP koji je ove sezone prosečno postizao po 16 poena za Lejkerse. On je ove nedelje trejdovan u Jutu i još je pitanje da li će zaista ostati među "džezerima" ili su oni samo njegova usputna stanica.

Izvor: Profimedia

Uz ta dva imena, pominje se i veteran Patrik Beverli (34) izraziti defanzivac na poziciji plejmejkera koji je kao i Vestbruk bio u Lejkersima, ali je ove nedelje trejdovan u Orlando. I on bio mogao da izađe iz ugovora. Poput njega, odbranu Nagetsa mogao bi da pojača i Deni Grin (35), još jedan veteran i trostruki NBA šampion (San Antonio, Toronto, Lejkersi). On igra na poziciji krila, ali ipak u ovom trenutku deluje realnije da Denver nađe rešenje tamo gde mu je najviše potrebno - u organizaciji igre.

Nagetsi su trenutno najuspešniji tim Zapada sa skorom 38-18, ali je i ove sezone ipak glavni cilj da ono glavno nastupi u plej-ofu, u kojem svi čekaju da vide Denver u borbi za titulu, koju Jokić i zaslužuje. A do nje će teško stići bez pojačanja.