Tuga...

KATASTROFA ZA PARTIZAN, ZVEZDU I RADONJIĆA: Trojka Amerikanca, zvuk sirene i muk u Atini - kakva drama u Evroligi! VIDEO

Autor Dušan Ninković

Spektakularan finiš meča u Grčkoj nije prijao Partizanu i Zvezdi.

Izvor: Profimedia

Košarkaši Panatinaikosa imali su sve u svojim rukama protiv Valensije u 24. kolu Evrolige, ali su na kraju domaći teren napustili pognute glave. Trojka Krisa Džonsa za 92:91 uz zvuk sirene šokirala je navijače u hali, igrače grčkog velikana, trenera Dejana Radonjića, ali i Partizan i Crvenu zvezdu koji su se nadali kiksu španskog tima.

Ovako je i Valensija, koja od večeras ima skor 13-11 izuzetno ozbiljan kandidat za jedno od mesta koje vode u plej-of. Španski tim se trenutno nalazi na deobi šeste pozicije uz identičan skor kao Partizan, Žalgiris i Baskonija. Situacija na tabeli je takva da će poslednjih deset rundi biti izuzetno zanimljive, a srpski timovi će očigledno do poslednjeg kola strepeti za mesto u Top8. Pogledajte trojku Džonsa:

Što se tiče meča, Džons je bio najzaslužniji za trijumf svoje ekipe. Sa 24 poena obeležio je meč u Atini i predvodio ekipu u kojoj su se istakli Aleksander sa 16 i Klaver sa 13 poena. U poraženoj ekipi bolji od ostalih bili su Li sa 25 i Gudaitis sa 23 poena, dok su dvocifreni učinak ostvarili još Tomas (13) i Bejkon (10).

Ekipa Panatinaikosa je nakon ovog neuspeha ostala na samo osam pobeda u dosadašnjem delu Evrolige, pa se nalaze daleko od borbe za doigravanje. Ovo je još jedna sezona za zaborav grčkog tima, koji je na početku sezone najavio veće ambicije i nije uspeo da ih ostvari.