Očekivano?!

"ZVEZDA MOŽE DA SE VRATI!" - OGLASIO SE ČUVENI FRANCUZ: Iz NBA prati Evroligu, a crveno-bele očekuje u Top8!

Autor Dušan Ninković

Francuski košarkaš komentarisao Evroligu, tim za koji navija, ali i Crvenu zvezdu koja se bori za Top8 fazu.

Izvor: MN Press

Iako je već više od decenije i po u NBA, francuski košarkaš Nikolas Batum (34) redovno prati dešavanja u Evropi. On je veliki fan Evrolige u kojoj je i nastupao pre nego što je draftovan, a u poslednjem intervjuu pričao je baš o takmičenju u kojem su najbolji evropski timovi. Tom prilikom pomenuo je i Crvenu zvezdu.

U razgovoru za specijalizovani sajt "Eurohoops" Batum je prvo otkrio za koji evropski tim nastupa, pa bismo u bliskoj budućnosti mogli da ga vidimo u dresu tog tima. Ukoliko se to desi, gotovo sigurno će biti gost Beograda, trenutno jedinog grada sa dva predstavnika u Evroligi.

"Vredno radim da bih ostao u NBA ligi. Najteže je ostati ovde, posebno kada dolazite iz inostranstva. Sledeće sezone će mi biti 16. sezona, tako da nikada ne znam hoću li imati priliku da se vratim i igram u Evroligi. Ja sam veliki fan Evrolige, i sada je često gledam. Igrao sam u Evroligi pre nego što sam draftovan kao veoma mlad, igrao sam dve sezone, a onda sam se tokom lokauta vratio da igram u Francuskoj. Poznajem tu atmosferu u Evroligi, a odrastao sam kao navijač Makabija. Ako bih ikada birao mesto iz snova, gde bih igrao Evroligu, to bi bio Makabi", rekao je Batum.

Dugogodišnji NBA as osvrnuo se i na veoma neizvesnu sezonu u evropskoj košarci, pomenuo je nekoliko timova, a na kraju i Crvenu zvezdu! "Teško je predvideti Evroligu, Real Madrid je dobar, Efes može do treće titule, a u trci su Barselona, Olimpijakos, Monako. Šest ekipa može da ostane u tom vrhu, Crvena zvezda može da se vrati u trku. Nikada ne znaš šta da očekuješ u Evroligi, zato i volim da je gledam", dodao je francuski košarkaš.

Podsećamo, Batum je karijeru počeo u Le Manu, a Hjuston ga je izabrao kao 25. pika na draftu 2008. godine. Odmah je prosleđen u Portland, tokom lokauta se vratio u Evropu da igra za Nansi, a zatim je usledilo pet godina u Šarlotu. Od decembra 2020. godine je u Los Anđeles Klipersima, a pored NBA karijere ima impresivnu biografiju i u dresu reprezentacije - osvojio je čak šest medalja u seniorskoj konkurenciji.