NE PADA IVER...

ZBOG OVOGA JE TOPIĆ ZVEZDINO "ČUDO OD DETETA": Uzeo loptu, krenuo u prodor i REŠIO meč na 6 sekundi do kraja! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako je Nikola Topić doneo pobedu OKK Beogradu protiv Zlatibora.

Izvor: MN Press

Jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša Nikola Topić napustio je Crvenu zvezdu na Božić, međutim nije pozajmljen u FMP, kako je planirano pre zabrane ABA lige, nego je na kraju prešao u redove OKK Beograda. Ispostaviće se, to je bio odličan potez za njegovu karijeru pošto se razigrao u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS) i iz kola u kolo opravdava epitet "supertalenat", posebno ako se uzme u obzir šta je uradio ovog vikenda.

Ne samo da je Topić sa klupe ubacio 20 poena, i uz to imao četiri asistencije i tri skoka, nego je i rešio pitanje pobednika protiv Zlatibora na šest sekundi do kraja (86:85).

Zlatibor je vodio 85:84 i do kraja je ostalo samo 14 sekundi, da bi Topić, po ugledu na oca Milenka, preuzeo odgovornost. Preveo je loptu u polje napada i primetio da su mu ostavili dosta prostora, tako da je odlučio odmah da krene u prodor - i pogodio je u padu pored dvojice čuvara. 

Do kraja meča ostalo je šest sekundi i gosti su uzeli tajm-aut, ali nisu uspeli da postignu poene za preokret.Osim odličnog Topića, za OKK Beograd je dobru partiju pružio i Filip Jović (18 poena), odnosno Stefan Miljenović koji je "flertovao" sa trip-dablom: 13 poena, 11 skokova i sedam asistencija. S druge strane kod Zlatibora je prednjačio Nemanja Protić sa 29 poena. Pogledajte kako je izgledao ključni potez utakmice Nikole Topića: