Bitni mečevi

SA IGRAČIMA ZVEZDE I PARTIZANA NA SVETSKO PRVENSTVO: Svetislav Pešić presekao i objavio spisak Srbije!

Autor Nikola Lalović

Svetislav Pešić je rekao svoje! Izbacio je spisak igrača koji su kandidati za poslednje mečeve kvalifikacija za Mundobasket.

Izvor: MN Press

Svetislav Pešić je saopštio svoj prvi spisak posle Eurobasketa u Češkoj i Nemačkoj i saopštio je 24 kandidata za mečeve sa Grčkom i Velikom Britanijom. 

"Orlovi" će u petak 24. februara igrati na gostovanju Grčkoj u Atini, a nakon toga u ponedeljak 27. februara protiv Velike Britanije se u hali "Aleksandar Nikolić" završava kvalifikacioni ciklus za Mundobasket u Indoneziji, Japanu i  na Fiipinima. 

Selektor je u 24 igrača na koje računa uvrstio i košarkaše Partizana, Crvene zvezde kao i srpske košarkaše koji nastupaju u Evroligi za strane klubove, a tu su i neki igrači iz ABA lige, KLS-a, tako da nema samo košarkaša iz NBA. Od MVP-a finala Evrolige Vasilija Micića, preko ključnih igrača večitih rivala, do košaraša koji nastupaju u inostranstvu, to je najbolje što Srbija ima. 

Ovo je kompletan spisak nacionalnog tima za mečeve sa Grčkom i Velikom Britanijom: Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Nikola Đurišić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Nikola Milutinov, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Okupljanje našeg nacionalnog tima počeće nakon završenih nacionalnih kupova, a situacija u našoj grupi je takva da je Letonija prva sa sedam pobeda, Srbija i Grčka imaju po pet, Turska i Belgija po tri, a Velika Britanija jednu pobedu. Našem timu je za prolazak dalje potrebna jedna pobeda u poslednja dva meča.