Baš loše...

JEDINI U ABA POBEDILI ZVEZDU, SAD SE RASPADAJU: Jedan otišao, drugi se pakuje, ne ostaje ni najbolji - potpuno rasulo!

Autor Dušan Ninković

Iako su u jednom delu sezone bili hit regionalnog takmičenja, Zadrani bi mogli da imaju veoma bolnu sezonu i da na kraju igraju sa klincima.

Izvor: MN Press

Velika kriza u ABA ligi - jedini tim koji je u toku ove sezone pobedio Crvenu zvezdu nalazi se trenutno u potpunom rasulu! Košarkaši Zadra više od tri meseca nisu dobili platu, a to bi moglo da natera većinu njih da već u narednim danima ili nedeljama pronađu novi klub. Prvi je korak napravio Antonio Jordano koji se preselio u Francusku, a njegovim stopama će i Dario Drežnjak!

Drugi najbolji igrač Zadrana - odmah iza MVP kandidata Luke Božića - trenutno vaga ponude iz Nemačke i Italije i već u toku sledeće nedelje mogao bi da donese odluku gde nastavlja karijeru. Bio bi to izuzetno jak udarac za Zadar, koji bi u roku od nekoliko dana izgubio dvojicu od trojice najboljih igrača dosadašnjeg dela sezone.

Drežnjak je tokom sezone imao prosek od gotovo 15 poena po meču u regionalnom takmičenju i time je "kupio" publiku koja je osim po velikoj podršci svom timu poznata i po skandalima koje često pravi. Dario je često sa tribina mogao da čuje skandiranje "Žuti, Žuti" kojim su Zadrani želeli da mu pruže podršku, ali ni on ne želi da igra u timu koji gotovo da nema budućnost.

Finansijska situacija je katastrofalna, navijači su prethodnih dana pokušali da naprave haos ispred klupskih prostorija, a uprava za sada nema nikakvo rešenje. Čak i da se Zadar finansijski konsoliduje, teško je zamisliti da u nastavku sezone nadoknade izostanak Jordana i Drežnjaka. Naravno, ne treba zaboraviti da bi i Božić mogao da ode iz kluba u slučaju dobre ponude, jer je kao i ostali igrači tima neplaćen za prethodnih nekoliko meseci.

Takav razvoj situacije možda bi mogao da natera Zadar da sa juniorima završi aktuelnu sezonu u regionalnom takmičenju. Čak ni to što su trenutno na vrlo dobrom šestom mestu u ABA ligi sa učinkom 9-10 i što ih mnogi vide kao tim sposoban da se izbori za plej-of ne pomaže hrvatskom predstavniku da na miru uđe u finiš sezone. Jednu od tih devet pobeda Zadar je zabeležio u Beogradu kada je savladao Crvenu zvezdu i uticao na dolazak Duška Ivanovića u klub. Prisetite se detalja sa tog meča: