RUŽNO

HAOS! RADONJIĆA PONIZIO NJEGOV NAJBOLJI IGRAČ: Dejan mu rekao da uđe u igru, Amerikanac napravio skandal!

Autor Milutin Vujičić

Svlačionica više nije na strani Dejana Radonjića i to se oseti.

Izvor: YouTube/ΕΡΤ Α.Ε./Screenshot

Već duže vreme piše se o rastanku Dejana Radonjića i Panatinaikosa, i navodno to još samo "koče" poslednji detalji pregovora sa Đanmarkom Pocekom, a trofejni stručnjak nije uspeo da "izgladi stvar" ni na Kupu Grčke. Najveći rival Olimpijakos slavio je ubedljivo u polufinalu 81:65, što im je četvrta pobeda nad "zelenima" od kada je stigao Radonjić, međutim ima i gorih vesti od poraza.

Na meču protiv Olimpijakosa videlo sa da Radonjić više nema kontrolu ni nad svlačionicom pošto ga je njegov igrač Dvejn Bejkon ponizio u završnici kada je odbio da uđe u igru.

Najbolji igrač "zelenih" ove sezone nije bio zadovoljan nekim stvarima na terenu i odlučio je da se ogluši na Radonjićevu naredbu, što su snimile i televizijske kamere. Ipak, Radonjić posle toga nije pravio problem, nije čak ni podigao glas na Amerikanca, nego je samo izabrao drugo rešenje sa klupe. Odlučio je da to reši u svlačionici i nije želeo da na terenu bude još ružnih stvari, a u međuvremenu nije komentarisao sam incident.

Prethodno je u grčkoj javnosti bilo i mnogo kritika na račun izbora stranaca za Kup Grčke, pošto je Meta Tomasa izostavio, dok je šansu dobio Nejt Volters, njegov miljenik, koga već predugo muče povrede i nije "onaj stari" iz Zvezde.

Sve u svemu čini se da se boravak Dejana Radonjića u Atini bliži kraju pošto nije uspeo da ih "podigne" nakon užasne prethodne sezone. Pojačanja koja je dobio nisu se uklopila, sve vreme je bio pod velikim pritiskom, priča se o otkazu preko dva meseca, a na kraju je to kulminiralo i Bejkonovim gaženjem autoriteta.

Pored poraza u polufinalu grčkog Kupa, vredi istaći da PAO u domaćem prvenstvu ima skor 13 pobeda i dva poraza, dok im u Evroligi nikako ne ide i sada su na skoru 8-16.