Košarka

ZNAM DA PARTIZANU I ZVEZDI TO NIŠTA NE ZNAČI! Bojan Jovičić: 95 odsto igrača ne doživi da igra protiv njih

Autor Mladen Šolak

Srpski košarkaški trener otvoreno govorio o situaciji u domaćoj ligi

Izvor: Youtube/Jao Mile podcast

Mladi trener KK Tamiš Bojan Jovičić podigao je glas početkom godine govoreći o radu sa mladim igračima i o "večitim" rivalima, Crvenoj zvezdi i Partizanu. U gostovanju u podkastu "Jao Mile" kod Mileta Ilića, on je ponovo potpuno otvoreno pričao o stanju u domaćoj ligi, u kojoj vodi Pančevce.

"Ja znam da Partizanu i Zvezdi ništa ne znači da igraju protiv Tamiša ili protiv Metalca, ali znaš kako - ti igrači, koji igraju za te klubove i ta publika koja će doći u Valjevo, danas-sutra u Kraljevo, Kragujevac, Suboticu, da pogleda Partizan i Zvezdu... Znaš, za njih to ima ogroman značaj. Na taj način će klinci početi da igraju košarku - gledajući Partizan i Zvezdu u Subotici, u Nišu, u Kragujevcu, a ne samo preko TV-a. 95 odsto igrača nikad ne doživi da igra protiv Zvezde i Partizana".

Temperamentni trener rekao je i o tome da je neophodno uvesti prohodnost ka ABA ligi iz domaćeg prvenstva, ali da se to neće dogoditi jer ne odgovara najjačim timovima. "Imaš interes srpskih klubova i da je pet srpskih klubova reklo - 'Hej, nama ne odgovara da bude zatvoreno, hoćemo da srpsko takmičenje uvek ima prioritet u tome ko će igrati ABA ligu'. Ali, da li misliš da to odgovara bilo kome? Osim možda u ovom trenutku Partizanu, koji bi verujem sve dao da ima svoj tim kao što ima Zvezda ili Budućnost Studentski centar u ABA ligi. Ja ti tvrdim da bi Partizan sve dao da i oni imaju svoj prateći tim u ABA 1 ligi. Da li misliš da odgovara Megi da je otvoreno takmičenje...? Ne, nego su oni sebe ušuškali, zatvorili sebe u vakum, a svi su 'borci za interes srpske košarke'. Dok ne remeti njihov lični interes. A kod svih je lični interes na prvom mestu, a nemojte onda da nam pričate o interesu srpske košarke"

Bojan Jovičić
Izvor: Youtube/Jao Mile podcast