Košarka

ZVEZDIN POSLEDNJI MEČ BEZ KAMPACA! Smrkne joj se kad joj gostuje ovaj tim - vreme je za prekid još jedne loše serije!

Autor Mladen Šolak

POSLEDNJI ZVEZDIN MEČ BEZ KAMPACA! Smrkne joj se kad joj gostuje ovaj tim - vreme je za prekid još jedne loše serije!

Izvor: MN Press

Posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća, KK Crvena zvezda Meridianbet okreće se Evroligi i borbi za plasman u plej-of. Na tom putu ekipa Duška Ivanovića nema više previše prostora za kiks, a u duelu protiv Albe u petak (19 časova) ima imperativ pobede. Gost će biti tim koji su crveno-beli savladali u prvom delu sezone 88:84, čime su krenuli u seriju od šest "vezanih" pobeda. Nemački tim stiže u Beograd kao poslednjeplasirani na tabeli, ali i sa značajnim vođstvom u međusobnim evroligaškim duelima protiv Zvezde (7-2). Do pobede srpskog tima u Berlinu jesenas, Nemci su ostvarili čak sedam uzastopnih pobeda. U Pioniru su nanosili Zvezdi teške poraze, a sad je vreme da se crveno-beli osvete.

"Iz te prve utakmice bitna je samo pobeda, koja je bila vrlo važna. sve ostalo će biti potpuno drugačije. Kao i pred svaku utakmicu, mislimo i verujemo da možemo da dobijemo. Sutrašnja je veoma bitna u toj borbi za mesto među prvijh osam. Biće veoma teško, Alba igra veoma atipično, možda najefikasniju košarku u Evroligi u prvih 10 sekundi, u tranziciji i kontranapadu. Moramo da budemo zaista veoma fokusirani i da postignemo da igramo pet na pet protiv njih, statično. Iako su poslednji na tabeli, nisu uopšte loša ekipa. Izgubili su dosta dobijenih utakmica, a njihov način igre te primorava da odigraš 40 minuta skoncentrisano", rekao je u najavi meča Duško Ivanović, trener Zvezde.

"NI NE OKRENETE SE, A VEĆ SU IZVELI LOPTU"

Fiip Petrušev je ovim rečima najavio meč: "Veoma bitna utakmica za nas, da eventualnom pobedom potvrdimo veoma važnu iz Tel Aviva. Iako smo na papiru možda favoriti, oni su negzodna ekipa, koja igra prepoznatljivu brzu igru u tranzicji, na veliki broj poseda, što moramo da iskontrolišemo. Unutrašnju liniju im čine veoma iskusni igrači, pogotvu Sikma i Timan, ali treba da zaustavimo njihovu tranzicju u kojoj su veoma dobri. Ni ne okrenete se, već su izveli loptu i šutiraju za tri poena, to je glavna stvar koju moramo da zaustvimo. U jedan na jedan odbrani ćemo biti okej. Definitivno idemo na pobedu".

Karte za ovu utakmicu puštene su u prodaju početkom nedelje na svim prodajnim mestima tickets.rs i online, a kapije dvorane uz obavezne preglede i kontrole i biće otvorene u 17 časova. Ovo će biti ujedno i poslednja utakmica Crvene zvezde Meridianbet bez Fakunda Kampaca u sastavu. Argentinski plejmejker debitovaće 2.marta u Minhenu protiv Bajerna.