Falio...

KAD SMO NJEGA IZGUBILI - IZGUBILI SMO I MEČ! Pešić posle teškog poraza od Grčke istakao jednog igrača!

Autor Nikola Lalović

Svetislav Pešić je naglasio da je Srbija imala dva lica u ovom meču, a kao ključnog igrača za igru našeg tima istakao je Stefana Jovića.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Srbija je vodila 35 minuta, a onda je sve uprskala! Naš tim je u 36. minutu meča dozvolio da Grčka povede i na kraju je posle produžetka domaći tim savladao "orlove" 97:92. Selektor Svetislav Pešić je posle utakmice naglasio da smo gledali dva različita poluvremena kada je njegov tim u pitanju. 

Bez Stefana Jovića koji je dirigovao igrom našeg tima u drugom poluvremenu se ovaj tim potpuno izgubio i sada čekamo poslednje kolo da vidimo hoće li Srbija na Mundobasket. 

"Gledali smo dva različita poluvremena. U prvih dvadeset minuta smo igrali odličnu odbranu, kontrolisali smo ofanzivni skok, kontrolisali smo tranziciju grčkog tima. U drugom poluvremenu su oni bili jako agresivni kako u odbrani, tako i u napadu. Nismo zaustavili nijedan prodor i u krucijalnim momentima utakmice, u trećoj četvrtini kada se lomi meč izgubili smo Jovića i sa njim mnogo iskustva", počeo je selektor Pešić, pa nastavio:

"Čestitam timu Grčke, pokazali su veliki karakter u ključnim momentima utakmice i nismo uspeli da ih zaustavimo u prodorima. Bili su jako samopouzdani, sve više iz minuta u minut i zato se utakmica završila kako se završila", završio je Pešić. 

Centar Nikola Milutinov koji je blistao i bio nadomak dabl-dabla sa 24 poena i 9 skokova na kraju je istakao da sa ovakvom igrom u drugom delu igre nije Srbija mogla da pobede. 

"Težak poraz za nas. Imali smo dva potpuno drugačija poluvremena. U prvom smo igrali odbranu i bili smo agresivni, dok smo u drugom prestali da giramo odbranu i dozvolili smo im da postižu lake poene i da hvataju ofanzivne skokove. Vratili su se u meć, dobili samopouzdanje i kada im to dozvolite lako im je jer igraju pred svojom publikom. Nakon svega toga nam je bilo teško da dođemo do pobede", naglasio je on.