Au...

BUM! EKSPLOZIJA PETRUŠEVA NAJBOLJI POTEZ EVROLIGE: Zakucao preko najvišeg u Evroligi - U FACU! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Filip Petrušev je još jednom pokazao neverovatne atletske sposobnosti i sada je to na svojoj koži osetio 224 centimetra visoki Hrist Kumađe.

Izvor: YouTube/ EUROLEAGUE BASKETBALL

Crvena zvezda Meridianbet je ponovo poražena od Albe u Evroligi, ali je jedan potez igrača crveno-belih sa meča u "Pioniru" proglašen za najbolji potez kola. Centar crveno-belih Filip Petrušev je na ovom meču za 25 minuta na parketu postigao 14 poena, a jedno zakucavanje ostaće upamćeno.

Nemanja Nedović se podigao na šut u prvoj četvrtini, a onda je video otvorenog Petruševa i dodao mu loptu. Iskoristio je sve svoje neverovatne fizičke predispozicije Petrušev, zaleteo se i zakucao, ni manje ni više nego preko Hrista Kumađea!

Ovaj 26-godišnji centar iz Čada, trenutno najviši igrač Evrolige je sa svojih 224 centimetra pokušao da ga izblokira, ali je dobio zakucavanje "u lice". Pogledajte kako je to izgledalo: 

Top 10 poteza Evrolige 25. kolo
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Na kraju je ipak Alba uspela da pobedi, a sam Petrušev je posle utakmice govorio o razlozima poraza svog tima u duelu sa nemačkim timom.  "Odbrana je bila problem, oni su maltene radili šta su hteli. Nismo igrali strpljivo, nismo igrali kao što inače igramo i malo nismo imali sreće kod svih tih šuteva za tri poena. Mnogo smo se oslanjali na to, što u velikom broju slučajeva nije dobra stvar. Pustili smo ih da igraju kako oni igraju i nije tako lako igrati sa njima. Nismo bili koncentrisani i hteli smo da rešimo utakmicu u tri napada umesto da igramo strpljivo kao što smo radili do sada tokom cele sezone. Puno je bilo Ishitrenih šuteva, a ne možete da živite samo od šuta za tri", rekao je Petrušev.