Košarka

IGRAČI ZVEZDE I PARTIZANA STIŽU U REPREZENTACIJU: Pešić dobija PETORICU za utakmicu odluke za Svetsko prvenstvo!

Autor Mladen Šolak

Ovi košarkaši "večitih" rivala igraće u timu Svetislava Pešića u ponedeljak.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije dobiće pojačanja iz Crvene zvezde Meridianbet i Partizana posle kiksa protiv Grčke, a pred meč protiv Velike Britanije u ponedeljak, u kojem je pobeda imperativ za plasman na ovogodišnje Svetsko prvenstvo (25. avgust - 10. septembar).

Posle evroligaških utakmica Zvezde i Partizana u četvrtak i petak, timu Svetislava Pešića priključiće se trojica igrača crveno-belih, Filip Petrušev, Luka Mitrović i Ognjen Dobrić, kao i tandem crno-belih, Aleksa Avramović i Uroš Trifunović. Na širem spisku bili su Zvezdin lider Nemanja Nedović i Partizanov šuter Danilo Anđušić, ali oni neće biti u timu, za razliku od Marka Gudurića, koji je ostao u Beogradu nakon što je sa Fenerbahčeom slavio na parketu Partizana i bio proglašen za MVP-a kola Evrolige.

Sa druge strane, "Sportski žurnal" objavio je da će se Nikola Milutinov i Dejan Davidovac vratiti u Moskvu zbog obaveza u VTB ligi sa CSKA. Oni su nastupili u Grčkoj u petak.

Reprezentacija Srbije trenutno je trećeplasirana na tabeli, sa skorom 5-4, a iza Letonije (8-1) i Grčke (6-3), koje su već izborile plasman na Mundobasket. Sa druge strane, Belgijanci imaju skor 4-5 i pobede u duelu sa našim timom, pa se nadaju još jednom kiksu ekipe Svetislava Pešića. U tom slučaju, Belgiji će pobead protiv Turske na domaćem terenu biti dovoljna za odlazak na Svetsko prvenstvo. Naravno, takav rasplet bio bi apsolutna senzacija, ali ipak i dolazak igrača "večitih" pokazuje da je u toku "mobilizacija" najboljih raspoloživih Pešićevih aduta u borbi za odlazak na Svetsko prvenstvo posle šok-poraza od Grčke.

Duel Srbije i Velike Britanije biće odigran u ponedeljak od 20 časova u hali "Aleksandar Nikolić" i nadamo se da će naš tim opravati ulogu apsolutnog favorita i uz ispunjene tribine overiti "vizu" za odlazak na najveće takmičenje ove godine.