SAMO DA BUDE SPREMAN

NOVA MUKA ZA SRBIJU PRED KLJUČNI MEČ! Još jedan igrač pod upitnikom, nikad kraja pehovima "orlova"

Autor Milutin Vujičić

Na papiru deluje da Srbija ne bi smela da ima problema protiv Velike Britanije, međutim brine još jedna povreda.

Izvor: MN Press

Košarkašku reprezentaciju Srbije u ponedeljak od 20 časova očekuje poslednja i odlučujuća utakmica u borbi za odlazak na Mundobasket. Protivnik je Velika Britanija i to samo po sebi ne bi trebalo da nas brine, međutim tu su konstantno pehovi koji pozivaju na oprez, odnosno nikako ne bi smelo da se držimo parole "lako ćemo".

Poslednji problem koji Svetislav Pešić ima pred meč sa Velikom Britanijom je povreda Stefana Jovića. Iskusni plejmejker Saragose dobio je jak udarac u meču protiv Grčke i zbog toga je neizvesno da li će biti na raspolaganju selektoru za meč u hali "Aleksandar Nikolić", što je dovoljno problematično ako znamo koliko smo muka na poziciji "jedan" imali u prethodnom periodu.

"Stefan Jović je probao da trenira, a u ponedeljak ćemo videti kako će biti jer imamo još jedan trening. Rade se terapije i dalje je bolno. Videćemo", rekao je Svetislav Pešić za "Sport Klub" i deluje da nije zvučao preterano optimistično povodom situacije sa Nišlijom.

Podsetimo, u našem timu će doći do velikih promena u odnosu na meč sa Grčkom. Nikola Milutinov, Dejan Davidovac i Nemanja Dangubić se vraćaju klubovima, a stigli su Ognjen Dobrić, Luka Mitrović i Filip Petrušev (Crvena zvezda), Marko Gudurić (Fenerbahče) i Uroš Trifunović i Aleksa Avramović (Partizan). Manju povredu ima i Nemanja Nedović tako da ga neće biti u sastavu.

"Biće to zahtevna utakmica, a kada poslednji meč odlučuje, uvek je teško. Velika Britanija nema više šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo, biće rasterećeni, a imaju svoje kvalitete. Nadamo se da će publika doći da podrži momke, a mi ćemo uraditi sve što je potrebno da pobedimo", zaključio je Pešić.