S5A11!

KRAJ MUČENJA, SRBIJA IDE NA MUNDOBASKET! Edin i Miloš u "Šestoj ličnoj" analizirali Pešićev tim - Vidimo se u Manili!

Autor Milutin Vujičić

U novoj epizodi podkasta "Šesta lična" Edin i Miloš analizirali su reprezentaciju Srbije, ali i "večite" u Evroligi.

Izvor: Mondo

Bilo je dramatično, u navratima tragično, u navratima herojski, ali kako god - konačno se završilo na najbolji mogući način. Reprezentacija Srbije se pobedom protiv Velike Britanije u Beogradu trijumfalno oprostila od golgote kvalifikacija, i tako - dosta teže nego očekivano - izborila nastup na nailazećem Svetskom prvenstvu u košarci koje će se na leto 2023. odigrati u Indoneziji, Filipinima i Japanu.

Svi se sećamo kako je počelo, i zamalo kako je moglo da bude. Srbija je prokockala dosta toga porazima protiv Belgije i Letonije u prvom krugu, ali je zato drugi deo kvalifikacija počela sa velikih 4-0, uz dve bitne pobede nad Grcima u Areni i protiv Turaka u gostima. Mogli su "orlovi" Svetislava Pešića i ranije sve ovo da završe, da je bilo malo prisebnosti u meču protiv Grka. Međutim, zašto lako kad možemo da se mučimo, zar ne?

Kako ABA lige nema već par nedelja, Edin i Miloš se ovde bave drugim aktuelnostima. Prvo, bacićemo oko na već spomenuto Svetsko prvenstvo i kvalifikacije koje su odigrane. Neke timove nećemo videti po prvi put posle dugo vremena (recimo, Argentinu), a neke ćemo bogami videti i po prvi put - Južni Sudan je definitivno pravi delikates za ljubitelje košarkaške egzotike, baš kao i malena Zelenortska Ostrva - zemlja sa najmanje stanovnika u istoriji svetskih prvenstava u košarci. Daleko je 25. avgust, ali i dovoljno blizu za neki preliminarni pogled!

U našoj redovnoj rubrici bavićemo se i večitim rivalima i njihovim sudbinama u evropskom takmičenju. Partizan je porazom protiv Fenerbahčea napravio korak unazad, ali ne toliko velik kao Zvezdin, koja je u Pioniru ubedljivo nadigrana od strane već prežaljene Albe. Zvezdi će sada trebati volšeban splet okolnosti da se kvalifikuju za eliminacione faze - da li je Fakundo Kampaco, koji bi od srede trebalo da postane punopravan EL igrač u crveno-belom, taj koji to može da orkestrira?

I naravno, osvrćemo se na samu ABA ligu, jer, makar nominalno, ovo je ABA podkast. Šta sledi, šta čekamo, kakve šanse imaju ovi i oni? Probaćemo da damo prognozu za ostatak takmičenja. Ne garantujem i da ćemo uspeti, ali ... probaćemo!

I da, lepo je biti opet u studiju! Vidimo se u četvrtak za NBA!

Tagovi