TO JE TO

NEĆEMO VALJDA KAO PONAVLJAČI ZADNJI DAN... Zvezda registruje Kampaca, Ivanovića pitali da li još neko STIŽE!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda će od sutra biti jača za Fakunda Kampaca koji sada može da igra u Evroligi.

Izvor: MN Press

Ističe rok za registraciju pojačanja u Evroligi, a poslednjeg dana (1. marta) Crvena zvezda Meridianbet će prijaviti Fakunda Kampaca. Dobro je poznato da Argentinac nije mogao da igra zbog zabrane koju je Evroliga izrekla krajem 2022. godine, pa će tako Kampaco svoj debi u najjačem takmičenju imati u četvrtak (19.00) na gostovanju Bajernu. Da li će to biti i poslednji igrač koga je Zvezda dovela? Vrlo je izvesno da je tako...

"Nećemo valjda kao ponavljači zadnji dan nešto da radimo", rekao je trener crveno-belih Duško Ivanović na otvorenom treningu košarkaša Crvene zvezde pred put u Minhen i dodao da iako ima malih problema sa povredama, sviđa mu se kako su igrači koji nisu imali pozive reprezentacije: "Odradili smo treninge bez igrača koji su bili sa reprezentacijom i bili su zaista svi inzvaredni. Ostali igrači će se sada priključiti. Ovo je jednostavno profesionalizam, nema razmišljanja šta je bilo nego samo šta će biti".

Ivanović ističe da počinje "devet finala" za Crvenu zvezdu i ne želi preveliki teret da stavi Fakundu Kampacu dodajući da bez obzira ko je na terenu - moraju da igraju čvrstu odbranu i tako mogu svakoga da pobede.

"Poraz od Albe je bio bolan, nijedan nije da nije bolan, ali ovaj... Umanjene su naše šanse, ali postoje. Moramo da verujemo u to. Danas je Svetog apostola Onisima koji kaže da ništa nije nemoguće, ali za ovu ekipu to važi svakog dana, da mislimo da nitša nije nemoguće. Ovi momci su tu da ostvare i ono što je nemoguće", kazao je Ivanović pred put u Minhen i istakao šta su najveći kvaliteti njihovog idućeg protivnika Bajerna.

"Izuzetno su borbeni i imaju polivalentne igrače. Mogu da nas napadnu na niskom postu, dobro igraju pik en rol, igraju brzo... Videćemo".