TO JE TO!

KONAČNO! ZVEZDA MOŽE DA REGISTRUJE KAMPACA ZA EVROLIGU! Fakundo stiže u poslednji čas - može li da odvede ekipu u TOP8?

Autor Nemanja Stanojčić

Fakundo Kampaco će konačno zaigrati za Crvenu zvezdu u Evroligi.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Crvena zvezda konačno može da registruje Fakunda Kampaca za mečeve u Evroligi! Suspenzija je istekla, zabrana više ne važi i argentinski plejmejker može da pomogne saigračima u elitnom takmičenju. Ostalo je još samo i papirološki da se to reši.

Došao je zvanično Kampaco 19. decembra i predstavljen je kao novi igrač crveno-belih. Međutim, problem na relaciji kluba i Evrolige je još uvek trajao. Zbog neisplaćenih zarada Evroliga je donela odluku o tromesečnoj zabrani registrovanja. Usledle su žalbe, čak i Arbitražnom sudu u Lozani, ali promene odluke nije bilo. Kazna je ostala na snazi.

Sada je konačno i to isteklo, odbrojavali su navijači crveno-belih, čak je i zvanični sajt kluba postavio sat koji odbrojava vreme do njegovog prvog evroligaškog meča. Taj sat neće još dugo tu stajati, pošto će zaigrati protiv Bajerna u Minhenu 2. marta u 19 časova. Pridružiće se saigračima posle teškog udarca i poraza Argentine koja neće igrati na Svetskom prvenstvu.

Prebaciće Fakundo tako potpuni fokus na Zvezdu i ono što sledi u Evroligi. Skor srpskog tima je 11-14 i čeka ih velika borba za plasman među osam najboljih u Evroligi. Nadaju se i navijači i svi u klubu da sa Kampacom mogu do željenog cilja, ostalo je još samo devet kola. Pravo na kiks više ne postoji...