ZVANIČNO!

EVROLIGA SE OGLASILA O FAKUNDU KAMPACU! Crveno-beli su BROJALI SATE do ovog saopštenja - i dočekali su!

Autor Nikola Savić

Evroliga je objavila da je Fakundo Kampaco registrovan.

Izvor: MN Press

Evroliga je u sredu objavila da je argentinski plejmejker Fakundo Kampaco registrovan i moći će da igra za crveno-bele do kraja sezone u svim takmičenjima. To je potvrđeno i na zvaničnom sajtu najjačeg takmičenja, čime je postalo definitivno da će imati pravo da nastupi u utakmicama koje očekuju tim Duška Ivanovića protiv Bajern Minhena 2. marta (četvrtak) od 19 časova.

Fakundo Kampaco je došao u Crvenu zvezdu Meridianbet da pomogne u borbi za TOP 8 Evrolige, ali do sada zbog administrativnih problema nije bio u mogućnosti da se nađe na terenu. Argentinski plejmejker je došao sa ambicijom da pomogne ekipi da se domogne TOP 8 faze Evrolige. Nakon propalog transfera u Real Madrid iz Dalasa, odlučio se da dođe u Crvenu zvezdu i da tu igra u najjačem evro-takmičenju. Kampaco je ipak morao da čeka, jer je Zvezda zbog administrativnih propusta dobila zabranu da registruje nove igrače za najjače klupsko takmičenje krajem prošle godine.

Ulagao je klub sa Malog Kalemegdana žalbe Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, pa se obraćao i izvršnom direktoru Evrolige Maršalu Glikmanu, očekivao pozitivne vesti, do kojih ipak nije došlo. Glikman je odbacivao sve apele da bude registrovan. Igrači su nakon te odluke na utakmice izlazili u majicama sa porukom podrške za novog saigrača na kojima je pisalo #FreeFacu.

Kampaco je zatim preuzeo stvar u svoje ruke i sam se takođe obratio Maršalu Glikmanu putem mejla, ali ni njegova lična molba nije uvažena i Argentinac je morao da se pomiri sa tim da će morati da čeka do marta i utakmice sa Bajernom.  Ekipa Duška Ivanovića želi pobedu nakon teškog poraza od Albe u prethodnom kolu.