Sjajno!

CELA AMERIKA GLEDALA POLJUPCE NIKOLE I BOBANA: Igrali na drugom kraju sveta, a tradiciju nisu zaboravili - pogledajte!

Autor Dušan Ninković

Dvojica srpskih košarkaša pokazali Amerikancima kako se ljudi pozdravljaju u njihovoj zemlji!

Izvor: Twitter/BleacherReport/printscreen

Još jednu noć u NBA ligi obeležio je Nikola Jokić, pošto je u pobedi Denvera nad Hjustonom upisao svoj 100. tripl-dabl. Srpski centar tek je šesti igrač u istoriji lige koji je to uradio, a nema sumnjed a ćemo ga uskoro videti i na nekoj boljoj poziciji na rang listi. Dok se to ne desi, u Srbiji će se pričati o njegovom postupku sa kraja utakmice, kada se "po srpski" pozdravljao sa Bobanom Marjanovićem.

Zemljaci su bili rivali na drugom kraju sveta, ali tradiciju nisu zaboravili. Kamere koje su pratile meč zabeležile su i pozdrav dvojice srpskih košarkaša, tradicionalni pozdrav odnosno tri poljupca u obraze. Ovo je već postala tradicija naših košarkaša u NBA ligi, a nakon prethodnog duela Denvera i Hjustona ovako je želeo da se pozdravlja i Deandre Džordan. Pogledajte pozdrav srpskih igrača:

Što se samog meča tiče, pomenuli smo da je Jokić u ubedljivoj pobedi (133:112) upisao tripl-dabl učinak. Susret je završio sa 14 poena, 11 skokova i 10 asistencija, za samo 28 minuta na parketu i bez ulaska u igru tokom poslednje deonice. Sa druge strane, Boban Marjanović je u finišu susreta dobio šansu u Hjustonu i za pet minuta je postigao osam poena, dok je zaigrao i Frank Kaminski, igrač srpskog porekla, ali se nije upisao za Rokitse.