Naljutio se

DRUGI SE POJAČAVAJU, A PARTIZAN I JA PUŠTAMO DECU U DRUGE TIMOVE! Željko digao glas kad je čuo pitanje: Rizikovali smo!

Autor Nikola Lalović

Partizan se nije pojačao poslednjeg dana prelaznog roka u Evroligi, a o tome je pričao Željko Obradović.

Izvor: MN Press

Željko Obradović je čestitao svojim igračima nakon pobede Partizana nad Albom u Evroligi, ali je takođe kritikovao svoj tim zbog manjka "ubilačkog instinkta". Govorio je takođe i o prelaznom roku koji se nedavno završio u Evroligi i odluci crno-belih da se odrekne nekih igrača. Otkrio je da su on i Partizan veoma rizikovali sa nekim potezima na tržištu. 

"Juče je jedan vaš kolega pitao, kaže da je neki sajt napisao da je zadnji dan prelaznog roka i da se Partizan pojačava. Od prvog dana smo slušali tu priču, a vi ste svesni kako su se drugi timovi pojačavali, a Partizan i ja kao trener puštao decu u koju veruje u druge timove da odu da igraju i ostao je sa 12 igrača. Što je veliki rizik, ogroman", počeo je Obradović, pa se osvrnuo na situaciju sa Balšom Koprivicom koji je već duže vreme van terena: "Na sreću vratio se Balša da gleda treninge, a kad će da počne da trenira, ko zna."

Sada ulazimo u finiš sezone u Evroligi, Partizan se nalazi na šestom mestu na tabeli i deluje da sve drži u svojim rukama. Ipak, nije se složio prvi trener Partizana sa konstatacijom da su utakmice do kraja regularnog deča najbitnije u dosadašnjem delu sezone.

"Bila je i prva utakmica bitna, kao i svaka. Neko je već napravio komentar kako izgleda tabela u Evroligi, da se niko još nije plasirao u plejof, ali niko nije izgubio šanse da uđe. To govori o izjednačenosti, o tome da čak i Alba može teoretski da uđe u plejof. Od šestog do 14. mesta razlika je jedna ili dve pobede", istakao je on, a na kraju se zahvalio Splitu, protivniku u narednom meču u ABA ligi: "Za nas je bitna utakmica protiv Splita u subotu, pa posle dolaze Bolonja i Milano, ali sutra nam je najvažnija koncentracija na treningu. Splitu hoću da se zahvalim jer je utakmica trebala da se igra u nedelju, ali su nam oni izašli u susret da se igra u subotu i imaćemo dan više da se spremamo za Bolonju", završio je Željko Obradović.