Košarka

NBA LIGA SE OGLASILA POSLE SKANDALA! Janis Adetokumbo varao na terenu i nije mu prošlo - ZVANIČNO JE PONIŠTENO!

Autor Mladen Šolak

Jani Adetokumbo napravio skandalozan potez i NBA liga je reagovala

Izvor: Profimedia

NBA superstar Janis Adetokumbo varao je u završnici utakmice Milvoki - Vašington Vizards i liga je reagovala na to. On je u poslednjim sekundama sam sa loptom otišao u reket protivnika, namerno promašio da bi uhvatio loptu i da bi mu bio upisan skok neophodan za tripl-dabl učinak. Utakmica je bila pri kraju, njegovi Baksi su pobedili a Janisu Adetokumbu je u tom trenutku palo na pamet da očiglednom prevarom ostvari tripl-dabl. I ipak mu nije prošlo.

Prema informacijama portala "ESPN", Janisu je oduzet taj skok i to u skladu sa pravilima. Ona propisuju da je šut legitiman samo ako igrač ima nameru da postigne pogodak. Nakon što je bilo očigledno da Grk nije hteo da pogodi, on je to i lično priznao. "Razmišljao sam o poentiranju, ali u tim trenucima je ipak najbolje da zadržite loptu. Ali da, pokušao sam da odigram pametno i da na neki način 'ukradem' jedan skok".

Janis je tako završio meč sa 23 poena, 13 asistencija i devet koševa. Iako je mislio da je ostvario svoj četvrti tripl-dabl učinak ove sezone, ipak nije i ostaće na tri. Pogledajte kako se poneo nekadašnji MVP i iznenadio mnoge:

Janis Adetokumbo
Izvor: YouTube/House of Highlights