ZADOVOLJAN JE!

EVROLIGO, POTREBNO TI JE OVO! Željko Obradović posle lude pobede Partizana: Kako nas guraju navijači...

Autor Milutin Vujičić

Željko Obradović prezadovoljan je pobedom Partizana nad Virtusom.

Izvor: MN Press - arhiva

Partizan je pobedom nad Virtusom u Bolonji (88:79) napravio veliki korak ka Top 8 Evrolige, a trener Željko Obradović je posle smirivanja strasti na kraju meča, kada su se zakačili Panter i Teodosić, objasnio da je velika podrška navijača na gostovanju dala neophodan "vetar u leđa" njegovoj ekipi. Na konferenciji za medije, Obradović je zaključio da su "košarci potrebni mečevi poput ovog".

"Atmsofera navijača Virtusa i Partizana.... Ovo je bilo posebno i za Evroligu, kako unutra tako i napolju. Utakmica je bila teška, kao što smo očekivali. U prvom poluvremenu smo igrali dosta lošu odbranu, ali to je zato što je Virtus bio spreman da kazni sve propuste. Na poluvremenu smo pričali, odlučili smo da promenimo nešto, bilo je dobro, pokušali smo i došli u poslednju četvrtinu gde smo odigrali naše najbolje minute, uzeli smo prednost i iskontrolisali je do kraja. Veoma važna pobeda, ali već u četvrtak igramo protiv Milana", rekao je Obradović bez velike euforije.

Obradović je ispričao da je tajna pobede bila u "održavanju" Belinelija van igre, tako da je krenuo 0-5, a onda kada je ubacio prvu, nanizao je sedam trojki. Uspeo je tako Virtus da se "podigne", ali dobra napadačka igra crno-belih donela je prevagu i u ovoj utakmici.

Deo na konferenciji za medije, Obradović je iskoristio i da prokomentariše trenutak uoči utakmice, kada je bivši košarkaš Virtusa i Partizana Predrag Danilović, aktuelni predsednik KSS, dobio prigodne poklone domaćina.

"Naravno, ovo je posebno, posebno za Sašu. On je zaslužio, dao je sve ovom klubu i Partizanu, igrao je u Evropi za dva kluba, kad on kaže da se ovde oseća kao kod kuće, onda znate da je to tačno. Posebno je, čestitam njemu, ali i ljudima koji su spremili iznenađenja za njega. Već sam rekao da ove godine imamo neverovatnu atmsoferu u Beogradu, velik broj ljudi, mislim da je takva podrška i svuda gde igramo. Oni nas guraju, nemam reči kako da opišem to što oni rade. Oni su posebni...", zaključio je trener Partizana.