LEPE VESTI

BODIROGA IMAO TAJNI SASTANAK U MINHENU: Kroji se sudbina evropske košarke, konačno se zakopavaju ratne sekire!

Autor Milutin Vujičić

Evroliga i FIBA rade na zajedničkom rešenju i očekuje se niz novih sastanaka.

Izvor: MN Press

Već godinama su Evroliga u FIBA u ratu, a čini se da bi "sekire uskoro mogle da se zakopaju". U prilog tome govori i poslednji sastanak u Minhenu kome su prisustvovali čelnici dve organizacije. Specijalizovani košarkaški sajt "Basketnjuz" prenosi da su se posle meča Bajerna i Asvela razgovarali Dejan Bodigora, Maršal Glikman i Andreas Zagklis i na korak su od rešenja za evropsku košarku.

Nezvanične informacije govore da je potrebno pronaći razumno rešenje za kalendar u kome neće ispaštati ni Evroliga, ni reprezentacije, a ni domaća prvenstva, kao i da su Bodiroga i Glikman "otvoreniji" od Bertomeua.

"Na sastanku se razgovaralo o velikom broju tema sa ciljem da se identifikuju zajednički interesi i da dođe do saradnje. Rano je za bilo kakve detalje, ali je ton sastanka bio veoma konstruktivan i razgovori će se uskoro nastaviti", navode izvodi koji su upućeni u čitav slučaj.

Sastanku su inače prisustvovali i čelnici Barselone, Makabija, Bajerna i ASVEL-a, a pre bilo kakve odluke potrebno je razgovarati i sa ostalim klubovima koji su deoničari Evrolige.