PORUKA

NAJGORI MEČ PARTIZANA U NAPADU OVE SEZONE! Željko pogledao papir i povisio ton: "Lako je razumeti zašto smo izgubili!"

Autor Nemanja Stanojčić

Željko Obradović je objasnio zašto je Partizan izgubio od Armanija.

Izvor: YouTube/Printscreen/Milano TV

Partizan se iz Italije vraća sa skorom 1-1, pobedio je Virtus u Bolonji, izgubio od Armanija u Milanu (76:62). Loša igra u napadu koštala je crno-bele boljeg rezultata, svestan je toga i Željko Obradović. Upravo to bila je jedna od glavnih stvari o kojoj je pričao na konferenciji za medije.

Pred kamerama je naglasio da su loš napad i greške bile ključ poraza. "Čestitam Milanu na pobedi, zaslužili su, igrali su veoma agresivno, ovo je bila naša najgora napadačka utakmica. Kako zbog agresivnosti protivnika, tako i zbog naše spore igre. Lako je razumeti zašto smo izgubili, imali smo 8 asistencija i čak 18 izgubljenih lopti. Poslednja četvrtina je odlučila sve", počeo je Obradović.

Nije mu se dopala ni energija svojih izabranika u ovom meču. "Imali smo previše grešaka u odbrani, previše 'praznih minuta', posebno u trećoj i četvrtoj deonici. Nedostajalo je koncentracije, energije, nismo našli odgovor. U napadu smo bili baš loši. Čak i kada bismo odigrali dobru odbranu, nije bilo rešenja u napadu"

Domaći tim igrao je dosta agresivno u odbrani i crno-beli nisu našli rešenje za to. "Nedostajala je energija, igrali smo mnogo sporo, kretanje lopte, kretanje bez lopte, nismo igrali svoju igru. Zato sam i rekao da je ovo najgora naša napadačka utakmica ove sezone."

Pre odlaska sa konferencije zahvalio se domaćinu, navijačima i Etoreu Mesini. "Još jedna stvar, želim to da kažem. Hoću da se zahvalim Milanu i mom prijatelju Mesini na svemu što su pokazali meni i nama ovde i poklone koje smo dobili. Ambijent je bio predivan, hvala našim navijačima koji su došli kao u Bolonji, kao i pristalicama Armanija koji su napravili sjajan ambijent", zaključio je Obradović.