INTERESANTNO

EGZUMU JE MESTO U NBA! Poznati centar se javio, pa dobio poruku na srpskom: "Dalje ruke od Dantea, ostaje u Partizanu!"

Autor Nemanja Stanojčić

Endrju Bogut želi da vidi sunarodnika Egzuma ponovo u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Izvor: MN Press

Dante Egzum (27) treba da se vrati u NBA ligu, to je poruka njegovog sunarodnika Endrjua Boguta. Novinar "Bleacher reporta" Endi Bejli napisao je objavu o sjajnoj sezoni košarkaša Partizana. Istakao je da plejmejker crno-belih prosečno ove sezone beleži 12,3 poena, 3,2 asistencije, 0,8 ukradenih lopti za 21,6 minuta po meču, uz 43,1 odsto za tri i indeks korisnosti 23,5.

Tu objavu video je Bogut koji je napisao "Nazad u NBA" na svom Tviter nalogu. Dobio je dosta komentara na to, javio se i jedan navijač srpskog koji je imao zanimljivu poruku za njega. "Alo, Bogute, dalje ruke od Dantea, on ostaje u Partizanu. Ne damo ga. Znam da razumeš srpski", napisao je jedan korisnik. Takođe, jedan Tviteraš ga je pitao i zašto igra samo 21 minut po meču. "To je Evropa", odgovorio je Endrju.

Podsetimo, Egzum je 2014. godine izabran kao peti pik od strane Jute. Proveo je sedam godina u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, ali su ga teške povrede omele i sprečile da se bolje pokaže. Odlučio je da ode "preko okeana", došao je u Barselonu u decembru 2021. godine, ali je tu ostao samo jednu sezonu. Nije se uklopio u zamisli Šarunasa Jasikevičijusa, pa je u julu 2022. došao u Partizan. Kao glavne razloge za dolazak istakao je rad sa trenerom Željkom Obradovićem i garancije da će igrati na poziciji plejmejkera. Igra fenomenalno u crno-belom dresu u dosadašnjem delu sezone i jedan je od lidera ekipe. Navijači su stavili do znanja svima da žele da ga vide u Beogradu i naredne sezone...