NAPREDAK!

PETRUŠEV MEĐU IGRAČIMA KOJI SU NAJVIŠE NAPREDOVALI U EVROLIGI: Filipov ogroman skok od dolaska Ivanovića!

Autor Nemanja Stanojčić

Filip Petrušev je među igračima koji su najviše napredovali u Evroligi ove sezone.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda Meridianbet nastavlja borbu za top8 Evrolige i ima težak zadatak do kraja ligaškog dela šampionata. Pobedila je Efes, sledi okršaj sa Panatinaikosom, a pred taj duel pojavila se i zanimljiva statistika. U pitanju su igrači koji su najviše napredovali u elitnom takmičenju ove sezone, među njima je i Filip Petrušev (22).

Mladi košarkaš crveno-belih zabeležio je neverovatan skok od dolaska Duška Ivanovića na klupu. U odnosu na prošlu sezonu je u plusu od 5,5 poena. Od 5,2 je stigao do 10,7 po utakmici. Veći skok od njega imala su samo trojica igrača, prema podacima novinara Marka Paljarika. U pitanju su Najdžel Hejs Dejvis iz Fenerbahčea (sa 4,2 na 9,8), Andreas Obst iz Bajerna (sa 2,9 na 9) i Kinan Evans iz Žalgirisa (sa 8,1 na 15,9). Nažalost, košarkaš tima iz Kaunasa je već završio sezonu zbog teške povrede i operacije.

Kada je Petrušev u pitanju, njega je dolazak iskusnog stručnjaka u potpunosti "probudio", imao je neke neverovatne partije u Evroligi, poput mečeva protiv Armanija (20p, 11sk), Barselone (24, 9sk), Valensije (25, 9sk), Reala (17, 3sk), Monaka (21, 6sk)... Mogao bi da bude jedan od ključnih faktora u završnici sezone i ključnim mečevima koji čekaju crveno-bele.