ZVANIČNO

OTKAZ U ABA LIGI! Tri godine vodio bitke sa Zvezdom i Partizanom, a sad je KRAJ - ko će na vrelu klupu u Ljubljanu?

Autor Milutin Vujičić

Jurica Golemac je još od januara 2020. godine bio na klupi Cedevite Olimpije.

Izvor: MN Press

Cedevita Olimpija odlučila je da promeni trenera pred nastavak sezone u ABA ligi. Klub iz Ljubljane se zvanično zahvalio na saradnji Jurici Golemcu koji je od 2020. godine sedeo na njihovoj klupi, a koji izgleda po mišljenju rukovodstva nije ostavio dobar utisak u ovosezonskom izdanju regionalnog takmičenja.

Ljubljančani nisu bili u naročito dobroj formi i poraženi su na tri od prethodnih pet susreta na Jadranu, tako da su pali na četvrto mesto na tabeli sa skorom 14-6, pa su se sada dali u potragu za novim trenerom koji će imati za cilj da popravi poziciju na tabeli (Budućnost ima samo poraz manje), odnosno traže novog šefa struke koji će im udahnuti potrebnu energiju pred sam početak raspleta u plej-ofu.

"Golemac je imao puno poverenje kluba, ali loše igre i rezultati u poslednje vreme su nam govorile da stvari ne funkcionišu onako kako bi trebalo. Zahvaljujemo mu se na saradnji, radu i energiji koju je doneo kao trener. Verujemo da je pred njim lepa i uspešna trenerska karijera i želimo mu sve najbolje u karijeri i životu", poručio je direktor Davor Užbinec i dodao da se aktivno radi na dolasku novog trenera, dok će do imenovanja tim voditi Miro Alilović koji će debi imati već u sredu u meču Evrokupa proitv nemačkog Ulma.

Podsetimo, šuškalo se i da je Jurica Golemac "izgubio svlačionicu" jer je na meču protiv Budućnosti u Ljubljani (58:80) žestoko kritikovao Amara Alibegovića i nazvao ga pogrdnim imenima.