PORUKA

U EVROLIGI TO NIKO NEĆE ŽELETI! Željko slavio u Istanbulu, prvo kritikovao, pa hvalio igrače: Probudili smo se na vreme!

Autor Nemanja Stanojčić

Željko Obradović se oglasio posle trijumfa protiv Efesa u Istanbulu.

Izvor: MN Press

Partizan je upisao veliku pobedu, usred Istanbula srušio je Efes (97:84) i približio se plasmanu među osam najboljih u Evroligi. Posle užasnog početka i velikog minusa od 17 poena srpski tim je zaigrao mnogo bolje, preokrenuo je stvari na terenu i na kraju ubedljivo slavio i popravio skor na 16-13.

Po završetku utakmice Željko Obradović je na konferenciji za medije prvo kritikovao svoje izabranike zbog prve deonice, pa ih onda pohvalio zbog reakcije i svega što su pokazali. "Došli smo da igramo protiv prvaka Evrope, došli smo sa velikim poštovanjem i znali smo da moramo da odigramo skoro perfektan meč. Počeli smo meč veoma lenjo, dali su nam mnogo lakih poena, poveli su sa 23:6. Posle toga smo se probudili i počeli da igramo. Odigrali smo veoma dobar meč, ponosan sam na svoje igrače", rekao je Obradović.

Efes je ovim porazom na 14-15 i njima "gori pod nogama" kada je prolaz dalje u pitanju. Zna srpski stručnjak koliko je kvalitetan večerašnji rival. "Savladali smo evropskog prvaka koji će da se bori za mesto u top8 i ako u tome uspeju siguran sam da niko neće želeti da igra sa njima u plej-ofu Evrolige. Čestitam protivniku, kolegi Atamanu i celom klubu. I čestitam mom timu na velikoj pobedi", zaključio je Obradović.