Košarka

KADA SE LOMI, NIKOLA KALINIĆ OVO NE PROMAŠUJE Navijači Zvezde to najbolje znaju - sad ih je RASTUŽIO odlučujućom trojkom

Autor Mladen Šolak

Nikola Kalinić dao je verovatno odlučujuću trojku na utakmici Barselona - Zvezda, za poraz svog bivšeg tima.

Izvor: Twitter/EuroLeagueTUR

Nikola Kalinić dao je verovatno odlučujući koš u pobedi Barselone protiv Crvene zvezde. Pri rezultatu 80:76, on je dobio veliki prostor na distanci i neometan je kaznio klizanje Filipa Petruševa, pogodivši trojku za velikih "plus 7".

Zvezdin trener Duško Ivanović pozvao je u tom trenutku tajm-aut, Petrušev je odmah posle toga uzvratio košem uz faul (za 79:83), ali je Barselona našla način da se odbrani i da sačuva prednost do kraja. U takvoj situaciji, ovaj koš je ipak imao težinu pobedničke trojke, pogledajte je:

Kao što je dobro poznato, Nikola Kalinić igrao je u dva mandata za Zvezdu i u oba navrata osvajao je po sva tri domaća trofeja sa crveno-belima. Prošle sezone bio je lider tima koji je podigao srpsku i regionalnu titulu i tako je dao ogroman doprinos tome da Zvezda i ove sezone igra u najjačem takmičenju. Sada joj je rival i navijači Zvezde verovatno su znali bolje od Barseloninih da u ovakvoj situaciji Kalinić neće promašiti odlučujuću.