LUDNICA

ARMANI ŠOKIRAO ISTANBUL, JURI TOP8 - GUDURIĆ UZALUD POGAĐAO! Nesuđeni igrač Zvezde DOMINIRA, pomogao je i Partizanu!

Autor Nemanja Stanojčić

Armani je pobedio Fenerbahče u Istanbulu i vratio se u trku za top8 Evrolige.

Izvor: Profimedia/Mehmet Murat Onel / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Armani je ponovo u trci za top8 Evrolige! Usred Istanbula šokirao je Fenerbahče i pokazao da ne odustaje od borbe (82:75). Marko Gudurić odigrao je fantastičan meč (19, 3sk, 3as), ali je iks faktor bio Šabaz Nejpier (26, 2sk). Plejmejker koji se na početku sezone dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom dominira u elitnom takmičenju. Zahvaljujući ovakvoj partiji pomogao je i Partizanu koji sada ima samo jednu pobedu manje od Fenera.

Italijanski tim ostvario je sedam pobeda na prethodnih osam mečeva, izgubio je samo od Real Marida i to posle neizvesne završnice (91:87) i ima skor 13-16. Neverovatni Nepijer ove sezone prosečno beleži 15,1 poen po meču i sa njim na terenu Armani ima skor 7-1. Što se liste strelaca tiče Nepijera je pratio Luvavu-Kabaro (19), Bili Beron dodao je 8 poena, a na drugoj strani najbolji je bio Motli (22, 9sk), Edvards je dodao 16, dok je Nemanja Bjelica upisao 4 poena.

Do kraja sezone tim Etorea Mesine igra sa Bajernom, Makabijem, Efesom, Barselonom i Virtusom. Moraće da nastave pobedničku seriju ako žele da dođu do top8. Trenutno tu poziciju drži Baskonija sa skorom 15-14.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt