TO JE TO

FIBA OBJAVILA BROJKE SA EVROPSKOG PRVENSTVA! Sada se sve zna - ovo je ukupna zarada!

Autor Nemanja Stanojčić

Evropsko prvenstvo u košarci bilo je veoma uspešno, potvrđuju FIBA brojke.

Izvor: MN Press

Evropsko prvenstvo u košarci bilo je veoma uspešno, posebno za organizatore (Nemačku, Češku, Italiju i Gruziju). FIBA je sprovela opširno istraživanje oko svih pet gradova u kojima su se igrali mečevi (Keln, Berlin, Prag, Milan i Tbilisi). Poboljšanje je primećeno i po finansijskom aspektu u tri različite kategorije - ekonomskoj, društvenim mrežama i medijima.

Prema istraživanju koje je sproveo "Nilsen sport" ukupna zarada iznosi všie od 270 miliona evra. Uz to je zabeleženo i veliko interesovanje na društvenim mrežama. Najveću zaradu imao je Berlin (83 miliona evra), Keln je iza sa 63, Prag sa 54, Milan sa 45 i Tbilisi sa 25 miliona evra.

Ustanovljeno je i da je mečeve u pet gradova gledalo preko 650.000 gledalaca i da je bilo 37 igrača iz NBA lige. U dodatnom istraživanju koje je sprovedeno ustanovljeno je da je veliki broj ispitanika potvrdio da je "održavanje turnira dodatno uticalo na dobru reputaciju i pozitivnu priču o gradu domaćinu." Kada su društvene mreže u pitanju, putem raznih kanala na internetu ustanovljeno je da je bilo preko 4,2 milijarde reakcija na mrežama.