Košarka

MORAMO DA CEPAMO, SVE JE JASNO! Nemanja Nedović se vratio i IZREŠETAO Špance u Pioniru

Autor Mladen Šolak

Nemanja Nedović se oglasio posle pobede protiv Baskonije u Pioniru

Izvor: MN Press

Crvena zvezda Meridianbet pobedila je Baskoniju borbenom i požrtvovanom igrom u "Pioniru". Iako je prethodnim porazima praktično ostala bez šanse za plasman u Top 8, ekipa Duška Ivanovića nastupila je energično i uzdrmala najbolji ofanzivni tim takmičenja. Nemanja Nedović oporavio se od povrede i sa 20 ubačenih poena bio prvi strelac utakmice.

"Umoran sam, nisam trenirao od prošlog ponedeljka, malo mi je falilo kondicije, ali hvala Bogu koncentracija je bila tu. Mislim da smo kao ekipa odigrali sjajnu odbranu, zadržali smo najbolju napadačku ekipu ako se ne varam na 63 poena, što je sjajno. Tražimo motivaciju u tome da je ostalo još četiri utakmica, sa ovom pet i neka bude ovo prva od pet", rekao je on posle meča.

I trener Duško Ivanović i njegovi igrači ponavljali su posle meča jedno - da je samo čvrsta odbrana siguran put ka trijumfu.

"I sebi smo pokazali koji je put. Moramo da cepamo odbranu, u napadu se zna ko šta radi. Bili smo disciplinovani danas, nije nam se desilo šta nam se dešava duže vreme, jer se znalo ko šta radi, ko šta treba da napada i koncentracija je bila na visokom nivou".

Crvena zvezda prošla je kroz krizu rezultata i trijumfom protiv Baskonije nagovestila da će izaći iz tog tunela, iako je doživela udarac - povredu Luke Vildoze. "Razgovarali smo međusobno, imali smo i sastanke i u razgovore u svlačionici i sve je jasno. Samo treba da nastavimo na ovaj način, pa ćemo videti", dodao je Nedović.